Григор Григоров спечели последния кръг и титлата в V1 Challenge

Миналия уикенд феновете на автомобилния спорт станаха свидетели на шестото финално състезание от автомобилния шампионат V1 Challenge Bulgaria за 2015 г., което се проведе в София на открития паркинг на магазин ИКЕА. Първото място спечели Григор Григоров, с което си осигури и титлата за сезона. Втори в надпреварата остана пилотът от Азербайджан – Гюлхюсеин Абдулаев. Трето място зае Александър Язов. Григоров грабна и наградата на DHL за най-бърза обиколка с постигнато време от 28.899 секунди.
В състезанието в София премериха сили 6 пилоти –Григоров, Кавънч Оздемир от Турция, Абдулаев, Симеон Донов, Язов и Даниел Стойчев.
Сред официалните гости на спортното събитие бе заместник-министърът на младежта и спорта – Асен Марков, както и Председателят на българската федерация по автомобилен спорт – Радослав Козлеков, които приветстваха гостите и участниците в автомобилния празник в София и поздравиха организаторите на шампионата V1 Challenge България за спортната инициатива, която се провежда за втора поредна година.
Финалният кръг на V1 Challenge Bulgaria съвпадна и с първия рожден ден на най-голямата закрита картинг писта в България София Картинг Ринг. По този повод зрителите станаха свидетели и на майсторско управление на картинг, а освен това се проведе и състезание между картинг-любителите с най-много точки в платформата FaceRacer.com.
Асен Марков, който е бивш председател на Българска федерация по картинг спорт, влезе отново в роля и завъртя няколко демонстративни обиколки по трасето, като показа завидни умения, а освен това участва и в Дрифт демонстрация.
Събитието бе гарнирано с много дим и мирис на гуми. За адреналина на публиката се погрижиха и момчетата от All Stars Team. Не мина и без Дрифт изпълнения от страна на шампиона на King of Europe – Павлин Пенев и Александър Язов. Състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1, разработени специално за едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, направиха специална демонстрация.
12191888_1703366193242009_4491105211656287081_n


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.