Григор Григоров получи купата за титлата си във V1 Challenge Bulgaria

Григор Григоров е вторият носител на титлата в шампионата с автомобили Volkicars – V1 Challenge Bulgaria. Той спечели трофея през 2015 г., а вчера, на специална церемония той получи своето отличие. Купи взеха и неговигте подгласници – Гюлхюсеин Абдулаев и Симеон Донов, съответно 2-и и 3-и в шампионата.
Гришата направи шеметна кариера в марковия шампионат. В края на 2014 г. участва като гост пилот в последния кръг в София и го спечели. Миналата 2015 година стартира в пълен сезон и стана шампион. Блестящ прогрес за младия пилот. Григоров изрази благодарности към организаторите, всички партньори на шампионата, пиар екипът и медиите. Той каза: „Спортът в момента се намира в много трудно положение. Без спонсори и екип като този на V1 Challenge Bulgaria и без сериозни конкуренти, каквито виждам в лицето на Симеон Донов и всички останали момчета, които се включиха в надпреварата – такъв проект няма как да стане реалност.“
На церемонията присъстваха всички пилоти, взели участие в надпреварата, както и партньори на организаторите на шампионата. Официален гост на събитието беше Махир Джафаров, съветник в посолството на Република Азербайджан, който прие почетната купа за второ място в шампионата, отредена на азербайджанеца Гюлхюсеин Абдулаев, който не успя да стане част от събитието поради усилени тестове за Формула 3 във Валенсия.
През 2015 г. бе втория сезон на V1 Challenge Bulgaria. Тази надпревара, достъпна за зрители, която може да се прави и в градски условия, стана много популярна сред любителите на моторните спортове. Достатъчно е да споменем многобройните зрители около трасетата в Пловди,в Варна, Велико Търново, Стара Загора, Благоевград и естествено в София, кадето се събират най-много фенове.
Освен това шампионатът има и реица съпътстващи състезания и активности, много от които са социални и свързани директно с обикновените хора. Например има шампионат и за непрофесионални пилоти, който се проведе в три кръга – V2 Challenge Bulgaria. Това е стъпало към по-голямата надпревара – V1 Challenge. Освен това има, индивидуалните тренировъчни сесии – Volkicar Track Day, които дават възможност на всеки да се докоснe до невероятната емоция на колите Volkicar, както и лично да тества спортните автомобили.
Част от многоликите предизвикателства бе и проведеният Workshop, чиято цел бе да се предостави възможност на участниците да тренират и да усетят тръпката от истинското състезание. През лятото организаторите инициираха и специализирано обучение с бусове и тийм билдинг на световния лидер в логистичната индустрия DHL, а по-късно през зимата се осъществи и Volkicar обучение на лед, чиято цел бе пилотите да развият умения за шофиране върху специфична повърхност, да придобият опит при управляването на автомобил в опасни и неочаквани пътни ситуации.
На церемонията бяха поканени бизнес компаниите DHL, Total, Hyundai, BOSCH, АКСА и официални гости, взели участие в различните активности на V1 Challenge. Всички те се обединиха около общото мнение, че шампионатът е един огромен пъзел от възможности, който спомага за развитието на уменията, както на професионални, така и на непрофесионални пилоти, и в същото време доставя незабравима емоция и адреналин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.