Гласи се първият V1 Challenge в България

Той и неговият екип организираха две тестови сесии на  Volkicar за български автомобилни и картинг пилоти в Истанбул на пистата на университета Йълдъз Техник. Автомобилът ще бъде представен официално още веднъж  в България.
Автомобилите Volkicar са с мотоциклетен двигател на Yamaha 1200 куб. см и само той е произведен в Япония. Всичко останало се прави в Истанбул. С тези коли се предвиждат 6 състезания у нас. Условията на Ъшък са били приети от БФАС. Състезанията наистина са за публиката, те са в градски условия, удобни са за реклама и са много по-евтини от всеки друг вид автомобилен спорт. В същото време надпреварите са много различни, атрактивни за публиката и достъпни за участниците. В турския шампионат V1 Challenge например участват и много млади състезатели, но и най- титулуваните пилоти на комшиите като например шампиона Ягуз Авджи. Няма никакво значение дали си шампион или новак – води се много сериозна битка. Участието на един пилот за цял сезон е 10 000 евро, като в него са включени всички разноски. 
Доказаха го на тестовете и нашите момчета и момичета. Най-бързи бяха картингистите – Мишел Георгиев направи 24.92 сек, а Александър Стоев даде 25.45. Автомобилният пилот Георги Маринов постигна 25.78, Даниел Попов – 25.83, който победи баща си Ясен Попов с няколко стотни и Диана Стоянова – 27.33 сек. В тестовете участва още една дама – Цветомира Георгиева, а няколко обиколки направи и Екатерина Стратиева.
 
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.