Галата на ФИМ за 2011 г.

Награждаването беше предавано но живо по телевизиите на няколко страни. Като гости присъстваха много мотоциклетни легенди, които дадоха наградите на световните шампиони на ФИМ в различните дисциплини. Легенди като Анхел Нието, Карл Фогърти, Ерик Гебоерс, Иро Вестеринен, Джовани Сала, Тони Рикардсон и Ирис Крамер, застанаха до Карлос Чека, Щефан Брадъл, Антонио Кайроли, Тони Боу, Юха Саминен, Грег Ханкок, Щефани Лайер, Людовнин Пю и Лайа Санс като победители в техните световни шампионати на ФИМ. Водеща на церемонията беше Сузи Пери.
ФИМ имаше и три специални награди за „Новак на годината”, „Жена на годината” и „Личност на годината”. Наградата на ФИМ за „Новак на годината” спечели Мачей Яновски – световен шампион на спидуей под 21 г. Испанката Лайа Санс – световна шампионка по триал за жени, стана „Жена на годината”, а Карлос Чека – световен шампион в WSBK бе определен за „Личност на годината на ФИМ. Специалната награда на ФИМ за опазване на околната среда бе получена от Австралийската мотоциклетна федерация. Тази награда е създадена с цел да се насърчи по-голямата загриженост за околната среда в света на мотоциклетизма свят и да възнагради тези, които са дали значителен принос към опазването на околната среда.
По този повод президентът на ФИМ Вито Иполито каза: "Миналата година бе първата,в която бе връчена тази награда година на ФИМ и това е голям успех. Второто издание има по-голям успех и за мен е чест да я връча. Пред много от световните шампиони в голямото семейство на ФИМ и се радвам, че всички заедно ще споделим тази прекрасна вечер. Въпреки че условията в света остават трудни, мотоциклетният спорт продължава да показва силата си и предоставя на милиони хора по целия свят прекрасно забавление всеки уикенд през целия сезон. Тази вечер виждаме звезди и герои от различни дисциплини да се съберат, за да получат наградите си, които са признаване на уменията, смелостта и усилията им. Те ги показват всеки път, когато печелят победи и затова заслужават аплодисментите, които получиха. Трябва да благодаря на пилоти и  екипи за това, че тази вечер са тук, въпреки тяхното натоварено всекидневие.”

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.