Габор Талмаши – безработен!?

За този сезон обаче за него нещата си объркаха, тъй като тимът Jack&Jones by Antonio Banderas, в който Габор трябваше да кара, неочаквано се оттегли от шампионата през новия сезон. Причината е, че главният спонсор – компанията Jack&Jones, спря кранчето на парите.  Така в началото на декември миналата година 29-годишният пилот остана без работа. Талмаши водеше преговори с няколко отбора за сезон 2011, но те вече определиха пилотите си.
Единственият вариант, предложен на Габор, бе сам да финансира участието си със значителната сума от 600 000 евро. Това се оказа доста неприемливо за унгареца, който каза, че не иска да го „доят като крава”, дори и това да струва продължаване на кариерата. Ако не успее да се договори с нито един тим, Талмаши може да се цани за тестов пилот или да се оттегли от състезанията. Кариерата в Супербайк не го интересува особено, защото тези серии не са популярни в родината му. А някои тимове, предимно частни, наистина проявяват интерес към Габор. 
Бившият боксьор от Будапеща Талмаши (роден е на 28 май 1981 г.) се занимава с мотоспорт от дете. След като печели титли в родината си, а после в Европа, през 2001 г. той дебютира в мотоциклетната Гран При за частния тим Racing Service с Honda. След това кара Malaguti, Aprilia и КТМ. През 2007 г. с екипа на Хорхе Мартинес Аспар с машина Aprilia  печели световната титла в клас 125 куб. см. След това през 2009 г. кара в MotoGP, а миналата година се класира 6-и в Moto2 за Fimmco Speed Up със 109  точки. Най-доброто му класиране е 3-о място в Гран При на Арагон.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.