Forward Racing ще използва Yamaha М1 през 2014 г.

Това означава, че италианският тим ще използва сегашния M1 пакет и двигател, както и спецификацията на софтуера Magneti Marelli, утвърден от Dorna за незаводски мотоциклети.
Куцари коментира: Ние се договорихме с Yamaha за лизинг на двигателя, рамата и тялото на мотоциклета. Така че ще вземем почти цял мотоциклет от Yamaha. Ние ще трябва да се погрижим за обтекателите. Ние ще вземем ECU от Dorna, резервоар 24 л и още една мека гума. Такива са правилата. От Yamaha с тестовете на двигателя с ECU на Dorna ECU и са позитивно настроени.
Освен за мотоциклета, босът на тима коментира за избора на пилоти през следващата година, като каза, че ще ги обяви съвсем скоро – след две седмици, на състезанието на Силвърстоун. Той казва: Аз предпочитам двамата ми сегашни пилоти – Колин Едуардс и Клаудио Корти, но ще трябва да се съобразя и с желанията на Yamaha. Водя разговори с Ники Хейдън, Алекс Еспаргаро и Джонатан Рей. Не казвам, че не разполагам с добри пилоти. Напротив – имам ги, но трябва да взема най-доброто решение за мен, за моите поддръжници и спонсори., които ме подкрепят в този проект.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.