Ev-Twin – съвременна класика за 50 000 долара Ev-Twin – съвременна класика за 50 000 долара

Мотоциклетът Veitis Ev-Twin и направен във Великобритания и изцяло електрически. Той обаче прилича на класически бобър с V-образен двигател. Причината е, че в рамката е поставен електромотор, приличащ на двуцилиндров двигател, а здравото задно окачване е допълнено с амортисьор, разположен под седалката.

Кръглият светодиоден фар, мигачите, интегрирани в ръкохватките на кормилото и класическият резервоар правят Ev-Twin го правят да прилича на останалите мотоциклети, но да бъде съвсем различен от сегашните електрически машини, които залитат по футуристичните форми.

Електрическият бобър Ev-Twin е направен по необходимост. Той е разработен на борда на голяма и разкошна яхта, на която транспортирането на машини с двигатели в вътрешно горене имат различни неудобства. Процесът с товаренето на мотора на яхтата винаги е бил трудна и дори мръсна работа, защото цялото гориво трябва да се излива и да се съхранява в контейнер на безопасно място.

Зата избегнат този труд, създателите на Ev-Twin  се обърнали към електрическите технологии и към двигател с мощност 11 кВт, с който решили проблема.  Максималната скорост на апарата е около 110 км/ч. До 100 км/ч. моторът ускорява 5 сек., а автономността е 160 км. Времето за зареждане на батерията е 3 часа 45 минути. Мотоциклетът тежи 165 кг, но цената на машината е 50 000 долара

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *