Еспелета иска 15 милиона евро бюджет за тим от MotoGP

Еспелета каза: Бих искал бюджетът на един тим да е 15 милиона евро, с изключение на заплатите на пилотите и маркетинга. Това ще се осъществи чрез технически регламент, които да направят по-евтино развитието на мотоциклетите.
Тези правила ще включват предложените ограничения за всеки заводски отбор за не повече от два официални и два сателитни мотоциклета, приложеното вече правило от максимум 1 милион евро за клиентски мотоциклет, независимо дали е за сателитен отбор или CRT и планираното преминаване към един мотоциклет на пилот. Еспелета допълва: Не можем да допуснем това, че всяка година Honda харчи по 40 милиона евро за сегашния си отбор.
Испанецът допълни, че BMW имат намерение да се присъединят към MotoGP, ако разходите за създаване на конкурентен проект са по-достъпни. В края на май е насрочена последната среща за да се постигне споразумение за правилата в MotoGP след края на 2012 г., с които да се намалят съществено разходите, като обаче запазят останалите три производителя Honda, Yamaha и Ducati.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.