Ерик Бюел проговаря след края на EBR Ерик Бюел проговаря след края на EBR

Ерик Бюел направи първите си коментари след затварянето на Erik Buell Racing. Компанията EBR бе основана след като фирмата майка на Buell – Harley-Davidson, взе решение да я затвори през 2009 г.
EBR затвори вратите на завода миналата седмица е бе подадена молба за защита от фалит срещу $ 20 милиона пасиви. Мотоциклетният производител от САЩ, която е 49,2% собственост на огромната индийска компания Hero Motocorp Ltd, уволни 126 служители в своята фабрика в Уисконсин. Изглежда малко вероятно, че фирмата ще бъде спасена.
На страницата на EBR във Facebook, Ерик Бюел написа: „Благодаря ви за поддържащите текстове и е-мейли, след обявяването, че EBR спира работата. Това е трудно време и вашите коментари означават много за мен лично, а също и на екипа на EBR, който свърши невероятна работа през последните няколко години. Няма съмнение, че това беше едно невероятно пътуване, а аз се чувствах като най-дългата квалификационна обиколка. И точно тогава, когато щяхме да запишем рекордна обиколка за всички времена, ние излетяхме на последния завой. Ако поддържаме състезателната аналогия, сега трябва да се върнем на пистата и да гледаме напред, да помним всичко, което правехме точно при толкова много завои.
За съжаление, в края на краищата, ние се опитахме да направим твърде много с твърде малко средства. Но това не омаловажава постигнатото. Въведохме световна класа в американските супер мотоциклети като моделите 1190RS, 1190RX и 1190SX. В същото време направихме революционна работа за Hero за моделите HX250R, Leap, SimplEcity, iON, RnT и много други концепции, които никога не бяха видяни от широката публика. Беше страхотно с иновациите и дизайна на EBR, да се въведе нова технология за Hero и нейните доставчици, за да осигури старт за тях. Но в крайна сметка, всичко това просто ни претовари.
Искам да знаете, че гледам напред и се фокусирам на 100% върху подпомагане на приемника, за да получи най-доброто от стойността на EBR.. Аз ще направя всичко възможно, за да получи най-новата организация, с която може да поддържа първо дилърите и клиентите, а след това да помогне за намиране на инвестиции, за да се върнем на пълна газ. Благодаря ви за подкрепата! Тя означава много. Не мога да предсказвам бъдещето, но винаги вярвам, че най-доброто тепърва предстои.”
Когато Buell затвори врати през 2009 г., след като Harley-Davidson го закриха като част от своя бизнес, Ерик Бюел си възвърна контрола на фирмата, която съществува от 1983 г. преди да бъде погълната от Harley в края на 90-те години. Изглеждаше, че инвестицията от Hero Motocorp до голяма степен гарантира бъдещето на фирмата. Не се получи. Сега офертите за компанията ще бъдат стимулирани, а печелившата ще бъде определена от държавен съд. Всяко предложение за продажба е предмет на съдебно одобрение и ще се търсят по-високи или по-добри оферти.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *