Ендуро: Кабакчиев 9-ти след старт от последна позиция в Хърватска

След като откри ендуро сезона за 2016 г. с победа в Оф-роуд фест Кърджали, Теодор Кабакчиев (KTM) започна да атакува отново европейските трасета. 18-годишният български талант се нареди на 9-та позиция за утрешния старт на екстрийм надпреварата No fear, no limits, 9-тото издание на която се провежда в Хърватска.
Заради късно записване състезателят от Габрово трябваше да стартира от последната 56-та позиция, но както изглежда това не го притесни и той безпроблемно влезе в топ 10 в квалификацията.
“Тръгнах последен в класа си, защото се записах прекалено късно за състезанието. Забавих се, защото пътеките бяха супер тесни. Дадох 9-то време, с 1 минута по-бавно от първия. В състезанието тръгвам 9, дано да успея да се добера по-напред!” – каза Теодор.
Състезанието е частно, но е известно с изключително тежкото си трасе и силната конкуренция. Местата, където може да се изпревари и да се мине напред са твърде малко, а заради големите препятствия финиширалите са едва десетина. Все пак българският пилот ще стартира от 9-та позиция, което му дава отлични шансове за влизане в челната тройка.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.