Електрическите скутери BeRider тръгват в Прага през март

Зелените скутери BeRider се  завръщат в центъра на Прага в началото на март. След успешна пилотна фаза, BeRider e-scooters отново влизат в употреба. Компанията за споделяне на електрическите скутери е лансирана от ŠKODA AUTO DigiLab през 2019 г. Сега тя увеличава флота си от сегашните 150 e-скутери на 700.

Освен това услугата навлиза в тазгодишния сезон с още повече ползи за клиентите.

В бъдеще BeRider ще могат да се резервират електронните скутери чрез безплатната мобилна програма Citymove app. Освен това, те ще бъдат достъпни в още по-голяма зона на града.
Андре Вехнер, главен дигитален директор в ŠKODA AUTO, подчерта: „Дигитализацията, свързаността и новите услуги за мобилност са някои от основните стълбове на стратегията на ŠKODA за 2025 г. Нашият иновационен център ŠKODA AUTO DigiLab играе ключова роля в нашето път от производител на автомобили до „Умна компания за най-добрите решения за мобилност“.
Тук разработваме чисто нови решения за мобилност за нашите клиенти, които правят ежедневието по-лесно и по-приятно. Гъвкавата и екологична услуга за споделяне на електрическите скутери BeRider, е отличен пример за това. В сътрудничество със съществуващата система за обществен транспорт целта е да се даде възможност на гражданите, пътуващите с автобуси и туристите да стигнат до дестинациите си още по-бързо и удобно. “
Ярмила Плаха – ръководител на ŠKODA AUTO DigiLab добави: „Като предлагаме BeRider, ние продължаваме да насърчаваме интелигентна екосистема за устойчива микромобилност в сътрудничество със столицата Прага. През 2020 г. ще продължим да развиваме и предлагаме множество други услуги. Това е частната услуга за споделяне на лични автомобили HoppyGo. Другата услуга за споделяне на автомобили Uniqway за студенти. Те са разработени заедно с училищата и студентите.
Ние интегрираме всички тези услуги в Citymove app. Програмата взема предвид обществения транспорт, когато предлагаме маршрути. Нашата визия е да предложим всички тези услуги по умен начин. Ще предоставим на клиентите централизиран метод за резервация и заплащане за тях.“

На 1 март BeRider ще стъпи на територията на Прага. През следващите няколко месеца автопаркът на услугата ще нарасне от 150 до общо 700 електронни скутери.


Скутерите вече се предлагат на по-голяма площ от столицата. Благодарение на новите пакети потребителите могат да спестят до 33%. BeRider пробива нова гледна точка и по отношение на обслужването на клиентите, като дава възможност на потребителите да съобщават за проблеми директно чрез мобилния телефон.

Две литиево-йонни батерии захранват е-скутерите. LED фаровете, предните и задните спирачни дискове дават безопасна и ефективна езда в градския трафик.

BeRider се отличават с мощно ускорение и могат да достигнат максимална скорост от 66 км/ч. С автономност до 70 км, те са идеални за къси и средни разстояния. Оставащият диапазон е показан на дисплея им, а заключващият горен калъф събира две каски.
Гъвкавите електрически скутери предлагат много предимства за ежедневния градски живот. С тях потребителите стигат до желаното място по-бързо от кола или друг вид транспорт. Резервациите на е-скутери се правят чрез смартфон с помощта на приложението BeRider, който се предлага безплатно за iOS и Android. След регистрацията клиентите могат да видят наличните електронни скутери. Те могат да ги заключат или отключат без натискането на клавиши.

BeRider вече може да се използва и с помощта на безплатния Citymove. Той е разработен и от ŠKODA AUTO DigiLab.

Плащането се извършва чрез кредитна карта и се изчислява въз основа на това колко време се използва скутера. Това са 5 чешки крони или 0,19 € за минута. Клиентите също се възползват от минимални пакети, които намаляват таксите до 3,30 крони (0,12 €) на минута. За управление на електрическите скутери е необходима лиценз за мотоциклети от категория B или A1.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.