EICMA 2012 в аванс

„Ако имаш мотоциклет, имаш и истории за разказване!” Това е мотото на тазгодишното мотоциклетно изложение в Милано. То ще бъде отворено от 15 до 18 ноември за посетители. Но преди това, за два дни – 13 и 14 ноември във Fiera Milano в квартала Rho ще бъде място за медиите и търговските посетители. Ние от Moto Club също ще изпратим екип и на това изложение, та като се върнем да ви разкажем наистина интересни истории за света на две колела.

В миланското изложение по принцип няма отсъстващи и е бъкано от премиери, защото градът освен като модна столица, определя тенденциите и в мото-модата. Ако миналия месец в Кьолн някои производители, предимно италиански липсваха, то сега те всички ще са в строя на щандовете, разположени на закрита площ  41 000 кв. м.

Откритата, където са по традиция местата за тестове, за състезания и други забавления е двойно повече – 80 000 кв. м. Организаторите твърдят, че изложителите сега с 6,5 % повече от тези през 2010 г. Всички големи производители ще направят премиери, като най-много се очакват естествено от италианските (марките на Piaggio Group, Ducati, MV Agusta, които отсъстваха в Кьолн, Benelli и др.), независимо дали са за мотоциклети, екипировка, аксесоари или резервни части.

Затова и в Кьолн, никой не си е „изпукал” докрай патроните от пълнителя. Италианският пазар на двуколесни е най-големия в Европа и сериозни предизвикателства ще има от голямата японска четворка – Honda, Yamaha, Suzuki и Kawasaki. Новости се очакват от BMW, КТМ и Triumph, а също и от корейските, тайванските и китайските компании, които в Кьолн учудващо запазиха мълчание.

Билетите за вход ще струват 18 евро, но за деца и възрастни над 65 години, както и за групи са по 12. Домакините правят и специален жест към дамите. За тях 16 ноември (петък) входът е безплатен. Деца под 6 години влизат гратис по време на целия салон. Съпътстващата програма включва състезание с АТV-та и Супермото, финалът на европейския шампионат на суперкрос, фрисайл, триал и др. Както винаги ще има и традиционното къстъм състезание, кръг от световния шампионат, къде освен местни производители, ще участват ателиета и компании от Германия, Великобритания, Швейцария, САЩ и др. Отново ще има екологична зала, наречена The Green Planet, която ще е двойно по-голяма от тази преди година. В нея по традиция са изложени машини с електрическо, хибридно задвижване, на водородни клетки и със слънчеви панели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.