Джеймс Тозлънд сложи край на кариерата си

Той се оттегля от пистата на 31-годишна възраст заради травмана китката, получена по време на тестове на пистата Моторленд Арагон през март. Тозлънд каза: „Никога няма да бъда напълно годен за състезания на най-високо равнище и с изключителна тъга оставям състезанията зад гърба си.”
Тозлънд контузи дясната си китка при тежко падане в Арагон и след това се наложи да пропусне състезанията в Донингтън парк, Ассен и Монца. Пилотът от Йоркшиър искаше да започне наново тази година с BMW Motorrad Italia, след като изживя разочарование при връщането си през 2010 г. с Yamaha. Завърна се на пистата Милър Моторспорт парк в САЩ в края на май, но само за да спре във второто състезание заради нетърпимата болка.
Той не се появи отново на трасето до Бърно месец и половина по-късно, но и там не стартира. След това мислеше да се върне пред своите фенове на Силвърстоун, но нещата се отложиха за Нюрбургринг, където бе неговият старт номер 200 в световния шампионат. След това обаче се наложи посещение пред хирурга ортопед Майк Хейтън, който установи, че въпреки физиотерапията, уврежданията на китката му са непоправими.
Въпреки нежеланието си, двукратният световен шампион в WSBK бе принуден да се вслуша в съветите на Хейтън, като обяви своето оттегляне от активна състезателна дейност незабавно. Джеймс определи тора решение като „най-трудното в моя живот.”
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.