Два мотора базирани на Ducati Scrambler показаха във Верона

На мотосалона Motor Bike Expo 2017 във Верона, Ducati представи две нови версии на популярния Scrambler. Те са наречени Scrambler R/T и Essenza. Подробности за мотосалона четете в новия брой на списание Moto Club, който ще излезе следващата седмица.
Въпросните два модела са направени от къстъм ателиетата Anvil Motociclette и South Garage. Ducati Scrambler R/T Special by Anvil Motociclette е дело на двама млади дизайнери от Парма. Когато са правили своя къстъм те са се вдъхновили от света на модата и духа на мотора Ducati R/T (Road and Track), който през 70-те години бе един от хитовете на гамата Ducati Scrambler. Момчетата от Anvil използват за база Scrambler Sixty2, като са променили всичко, освен двигателя. Те са направили нови стилистични решения на базата на 70-те. Така са поличи оригинални форми, с модифицирана рама. Огледалата на ръкохватките са с класически дизайн, които могат да се видят на състезанията, които се правят в пистините на Калифорния. Кожената седалка е в същия стил. Числото 53 къстъмарите са го написали на корпуса, защото точно толкова дни са им трябвали за създаването на мотора.
ducati1
Мотоциклетът Scrambler Essenza, който е създаден от South Garage, е интерпретация на Ducati Scrambler в стил кафе-рейсър. Неговите създадели са останали верни на кафе-рейсърските традиции, като моторът Essenza майсторски използва средиземноморската креативност. Името му Essenza, отразява желанието на къстъмарите от Милано да заобиколят правилата, без да ги нарушават, като извадят най-доброто от байка. Като естетика, този мотор напомня оригинален Ducati Scrambler, без сериозна намеса в рамата и окачването. Затова пък са използвани свърхкачествени материали и прецизна работа. Мотоциклетът Ducati Scrambler Essenza бе удостоен с наградата за най-добър на изложението – Best in Show в конкурса за елегантност на италианското списание Motociclismo.