Ducati Streetfighter S е мотоциклет на годината в България


Конкурсът „Мотор на годината” за втора поредна година се организира от българския мотоциклетен портал moto.bg. Освен победителят – Ducati Streetfighter S, награди получиха и машини в още три категории. Победителите бяха определени от потребители на moto.bg, които в продължение на месец гласуваха за своя фаворит. Качествата на дадена машина се определяха на основата на съчетанието между техническо съвършенство, мощност, дизайн, удобство, сигурност, популярност и класа. Както се вижда, оценката, по която бяха избрани призьорите е доста трудна. Така, заедно с решението на независимо, професионално жури, бе определен мотоциклета победител, както и най-добрите машини в три различни категории. Победител в категорията „Чопър/Круизър” стана корейският звяр Hyosung GV 650I. Първи в категория „Стандартен/Спортен” е невероятният Suzuki GSXR 1000. За най-добра машина в категорията „Туристически/Ендуро” бе определен почти единодушно безусловният фаворит Honda Varadero 1000.
Имаше и още награди. Тази за Събор на годината спечелиха като организатори великотърновските клубове „Бед къмпани” и „Боляри”. Наградата за събитие на годината спечели Болкан Ентъртаймънт за концерта на ZZ top у нас. Специалното отличие за кампания в помощ на пострадал мотоциклетист бе за мотоклуб Диви деца. Не бяха забравени и спортистите, а призът взеха бързите пилоти на Несебър Мото.
Специално за церемонията „Мотоциклет на годината 2010”, пристига Клаудио Теолди – мениджър на Brembo за Америка и Европа, който представи продуктите на марката. Купонът продължи до късни доби с рок и метъл, а на сцената забиваха групата на Ани Лозанова – Ани Ло Бенд, вече в хеви метъл амплоа, както и рок бандата Турбо, които представиха новия си албум, но пяха популярни парчета като „Моториста” и „Мистър Рок енд рол”.

още снимки: MOTO CLUB галерия