Ducati представиха Superleggera V4 за 2020 г.

Ducati представиха Superleggera V4 – най-мощният сериен мотоциклет в историята на компанията. Така новият модел стана поредният, който от Борго Панигале представиха през 2020 г.
Новото поколение Superleggera е натъпкано с технологии, но те са насочени към намаляването на теглото. В Ducati Superleggera V4 за 2020 г. инженерите са сложили карбоново  шаси. Само от това веднага са спестени 6.6 кг.
Всъщност не само карбона дава олекотяване. В конструкцията на рамата са интегрирани секции от алуминий 7075. Това сериозно заздравява цялата конструкция. Важна роля при икономията на тегло играе и окачването. Освен това е монтиран и титаниева изпускателна система Akrapovič.

В Ducati Superleggera V4 са взели специална серия от компоненти на окачването Öhlins.

Те носят името Titanium, тъй като използва титаниеви пружини. Отпред има 43 мм обърната вилка Öhlins NPX25/30. Отзад е моноамортисьор Öhlins TTX36, който осигурява феноменална управляемост и стабилност на мотоциклета.

Аеродинамиката на Superleggera V4 е на базата на състезателния прототип Ducati Desmosedici GP16.

На него са използвани най-агресивните крилца, които осигуряват притискаща сила от 50 кг при скорост 270 км/ч. Са сравнение крилцата на Panigale V4 дават притискане от 30 кг.
Двигателят е същият като на Panigale V4 R – 998 куб. см V4, който има мощност от 221 к.с. При използването на изпускателна система Akrapovič мощността е 230 к.с.
Ducati Superleggera V4 2020 е първият в света сериен мотоциклет, който има карбоново шаси, хомологиран за пътя и за общо каране. Той ще бъде произведен в лимитирана серия от 500 броя. Цената му е $ 100 000  за бройка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.