Ducati представи новият Multistrada 1260 Enduro Ducati представи новият Multistrada 1260 Enduro

През 2016 г. бе представен първият ендуро мотоциклет на Ducati – Multistrada 1200 Enduro, представен през 2016 г. Днес в Борго Панигале, където е централата на  Ducati, бе показан пътешественик 1260 Enduro. Моторът от Болоня сега е станал още по-лесен за управление  и забавен, като позволява на ездачите да усетят невероятната технология, производителност и комфорт на Ducati, независимо от предизвикателството.


На Multistrada 1260 Enduro е монтиран двигателят Testastretta DVT с мощност 158 к.с. и обем от 1262 куб. см с променлив газоразпределение, който дебютира миналата година на Multistrada 1260. В сравнение с предишната версия има допълнителни 64 куб. см и редица подобрения, които го правят да работи изключително гладко, а също така и да има отличен въртящ момент в долната част на оборотите, което прави мотоциклетът още по-забавен при движение от всякога. Това позволява по-рядко превключване на предавките, което означава, че ездачът може просто да се съсредоточи върху насладата на пътуването. Докато новият двигател Testastretta осигурява впечатляващо представяне, мощността се контролира и се предлага безопасно благодарение на режимите на каране, новата функция Ride by Wire, която осигурява по-гладко, по-задоволително управление на дросела и DQS (Ducati Quick Shift) Up & Down или бързо превключване на предавките по възходящ и по низходящ ред, което значително подобрява пътуването благодарение на прецизната и точна работа със скоростната кутия. Стандартният пакет за електроника включва ABS Bosch Cornering, Cornering Lights (осветяване в завоя), Wheelie Control (контрол при отлепяне на предното колело), тракшън контрол и Vehicle Hold Control (контрол на задържането на мотоциклета).

Благодарение на колелата със спици – 19 ” отпред и 17″ отзад, Multistrada 1260 Enduro е перфектен за дълги пътувания. С промененото електронно полуактивно окачване Sachs (с 185 мм ход отпред и отзад) и 30-литров резервоар за гориво, Enduro осигурява пробег от 450 км, и дори повече и то на всеки терен.  Преработената изцяло е ергономичността. Това означава, че са променени седалката, кормилото, а центъра на тежестта е по-ниска от версията 1200. Новото окачване създава повече комфорт и забавление за всеки ездач.

Използваният нов Human Machine Interface (HMI) осигурява чрез 5-инчов TFT цветен дисплей и контролни бутони, които са удобни за ездача и му осигуряват контрол на всички настройки и функции на мотоциклета, включено е и мултимедийната система Ducati (DMS). Смартфон чрез Bluetooth, дава достъп до всички основни мултимедийни функции (входящи обаждания, текстови съобщения, музика). Другите функции на Multistrada 1260 Enduro включват круиз контрол и система хендс фри.
Multistrada 1260 Enduro е съвместима с новото приложение Ducati Link. Това позволява на водачите да настроят режима на пътуване (комбинация от режима на зареждане и каране) и да персонализират параметрите на всеки режим за каране (ABS, Ducati Traction Control и т.н.) , Това многофункционално приложение също дава изчерпателна информация за срока за поддръжка, ръководство за обслужване и локатор на Ducati Store, който дава информация за сервизи, магзини и дилъри на марката. Освен това, приложението Ducati Link позволява на ездачите да записват пътуването и маршрутите, така че да могат да споделят своя опит с Enduro 1260.
Новият Multistrada 1260 Enduro ще се предлага в Ducati Red and Sand. Има и широка гама от специални аксесоари като алуминиеви панели и куфари, както и пакетите Touring, Sport, Urban и Enduro. Новият Multistrada 1260 Enduro ще бъде официално представен през ноември на изложението EICMA в Милано и ще бъди при дилърите от началото на 2019 г.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *