Ducati има нужда от Маркес, а не от Лоренсо, смята Кръчлоу

Кал Кръчлоу смята, че Ducati трябва да направи всичко възможно, за да си осигури Марк Маркес за следващия сезон в MotoGP, ако наистина искат догодина да се борят за титлата. По-рано тази година към италианския тим се присъедини Хорхе Лоренсо, партнирайки си с Андреа Довициозо за период от 2 години.
Последните резултати на испанеца обаче не са никак добри, въпреки че и това има своето обяснение – в Yamaha той вече не получава пълната информация за работата на мотора и гумите, тъй като се знае, че напуска след края на сезона. А това със сигурност се отразява негативно на представянето му.
В началото на месеца босът на КТМ ефан Пиерер заяви, че според него парите, които даде Ducati за Лоренсо са неоснователни, с оглед на показаното от него в последно време. В Сан Марино отново не бе на ниво. И след състезанието се оплака от маневрата на съотборника си Валентино Роси, с която италианецът го изпревари.
Според Кръчлоу това бе детинско обвинение, идващо от факта, че Лоренсо се намира в незадоволителна форма. Попитан дали се е забавлявал като наблюдател на конфликта между двамата, Кал отговори: „Не, смях се само на единия, който нямаше идея какво се случи на пистата. Беше абсурдно това, което стана на пресконференцията. Не се притеснявам да го кажа.
Валентино никога не е изпреварвал наистина опасно. Хорхе не е прав и мисля, че започна дискусията, защото не беше особено бърз този уикенд. Ако той не направи нещо по въпроса преди февруари или март догодина, Ducati ще останат разочаровани. А аз още по-самодоволен.“
„Аз си оставям вратичка за връщане при Ducati. Но не казвам, че бих вършил толкова добра работа, колкото Хорхе, каза още Кал. – Просто си мисля, че ако търсят човек, с когото да спечелят световна титла, това не е Лоренсо. Това е Маркес. Той не е подписал нов договор в момента. Просто не са му отправили достатъчно добра оферта, а ако наистина искат титла, той е човекът.“
cal

One thought on “Ducati има нужда от Маркес, а не от Лоренсо, смята Кръчлоу

  1. Напълно подкрепям мнението на Кръчлоу.Хорхе се скапва сериозно ,особено на мокро.А неговия стил да излезе първи на старта и да набере преднина не сработва напоследък защото има много нови състезатели които дават заявка за подиума.Не е като преди само четири пилота да си поделят челните позиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.