Дубъл на Лудия Макс у домаНа домашното си трасе той постигна двойна победа, като преди това за първи път в кариерата си на пилот в световния супербайк шампионат спечели суперпол, направи рекорди на трасето и за най-висока максимална скорост. Така Лудия Макс си тръгва от Монца втори във временното класиране, само на три от лидера Леон Хаслам, който има 181.

В първото състезание Макс спечели третата си победа за сезона, след като бе начело на група от няколко състезатели през цялата дистанция от 18 обиколки. Той запази лидерството си и в последната част на състезанието, като пресече финала пред двамата пилоти на Yamaha Sterilgarda – Джеймс Тозлънд и Кал Кръчлоу. Преднината на Биаджи пред Тозлънд бе 0.247 секунди. Лидерът в шампионата Леон Хаслам бе четвърти на 0.958 секунди след Биаджи, а съотборника на италианеца Леон Камиър стана пети. След тях се наредиха Рубен Шаус, Мишел Фабрицио, Трой Корсър и Том Сайкс от екипа на Kawasaki Racing.
Във второто състезание Биаджи отново бе най-бърз. Със своята Aprilia и с фин стил на каране успя да се справи с Кал Кръчлоу, който получи повреда в мотоциклета си. Победата на Макс бе повече от убедителна – с 4,5 сек. Пред леон Хаслам. Трети стана Трой Корсър, който постигна исторически първи подиум за BMW в световния шампионат на Супербайк, едва във втората година, откакто германският производител е на пистата. Невероятни постижения направиха и пилотите на следващите две места – Леон Камиер с Aprilia и Том Сайкс с Kawasaki, които спечелиха най-много точки от един уикенд в своите кариери досега.