Досоли става шеф на BMW Motorrad Motorsport

39-годишният италианец веднага постъпва на работа и ще отговаря за тима по време на състезанията и тестовете. Италианецът също ще отговаря и за маркетинг, ще работи с организатори на шампионата и с доставчиците. Досоли поема задълженията на предишния шеф на състезателните операции  Райнер Баумел, който напусна екипа в края на сезон 2011 г., за да поеме управлението на нов проект за сериините мотоциклети в BMW Motorrad.
Досоли влиза в света на състезанията на 25 години като механик в световния шампионат в клас 125 куб. см. От 2001до 2010 г. той изпълнява ролята на технически мениджър, а после и на тим мениджър. Досоли отговаряше да екипа на Hayate, който бе сформиран заради Марко Меландри, за да може той да участва MotoGP, след като официалния тим на Kawasaki се оттегли от шампионата, а след като бе шеф на Forward Racing в Moto2, а след като напусна Гран При, Досоли отново започна да работи с Меландри, но този път заводския тим на Yamaha в WSBK. След като тимът се оттегли, Андреа Досоли последва Меландри в BMW.
Италианецът казва: „Наистина съм мотивиран да успея в новата ми роля в BMW Motorrad Motorsport. През последните години екипът и S1000RR показаха, че имат огромен потенциал и е въпрос на време за реализация на пълния капацитет. С Марко Меландри се познаваме добре. Вече сме работили заедно в MotoGP и WSBK. Леон Хаслам демонстрира точно това, което той е способен, и аз очаквам с нетърпение да работим с него. Надявам се, че ще видим и двамата на най-горното стъпало на подиума през тази година."
Основната цел на BMW в новия шампионат през 2012 г. ще бъде да спечели първото състезание в WSBK, който е четвърти за заводския отбор в шампионата.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.