Dorna и BMW продължават партньорството в MotoGP

Така още пет години BMW ще продължи да бъде официален автомобил на шампионата. Заедно с преподписването на договора, в Мюнхен бяха представени и новите официални коли за сезон 2011. На церемонията присъстваха шефа на Dorna Кармело Еспелета и президентът на BMW M Division Кай Зеглер.
Като официален автомобил на шампионата, на всеки кръг в Европа BMW ще предоставя на MotoGP шест автомобила и два мотоциклета за сигурност, както и девет микробуса за VIP Village Shuttles. На отвъдокеанските състезания ще пътуват две коли и един мотоциклет за сигурност.
През 2011 г. колите ще бъдат BMW 1 Series M Coupe и X6 M. Специално за дирекцията на състезанията BMW ще предостави един хибриден автомобил.
Не трябва да се забравя и специалната награда BMW M Award, която се дава на най-добрия квалификатор, като се вземат и резултатите от официалните тестове. Миналата година я спечели световният шампион Хорхе Лоренсо, който взе един чисто нов BMW M3 Sedan. Който получи наградата тази година, ще прибере BMW 1 Series M Coupe.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.