Доктора със счупен пръст, ще кара в Австралия

Валентино Роси разкри, че е счупил пръст на лявата си ръка при катастрофата си на Мотеги миналия уикенд. Италианецът стартира от полпозишън, но падна по време на 7-ата обиколка и това осигури титлата на Марк Маркес 3 кръга преди края на сезона.
Доктора успокои феновете си, че това не му създава особен дискомфорт и няма да е проблем за него на състезанието на Филип Айлънд. „При падането съм счупил кутрето на лявата ръка, но вече се оправя, въпреки че още изпитвам лека болка. За каране на мотоциклет не е толкова фатално. Проблемът е, че е малко грозен“, заяви Роси.
Попитан дали е ядосан на себе си за случилото си, Доктора отговори: „Не съм ядосан, но разочарован, защото изпуснах добра възможност. Представих се много добре на тренировките и квалификацията и можех да го направя и на състезанието. Срамно е, когато свършиш по този начин. Не го чувствам точно като грешка, но още ми е трудно да разбера какво стана. Шампионатът обаче продължава и ще се постарая да го завърша подобаващо“.
Съотборникът му Лоренсо също пропусна да вземе точки в Япония след поредната катастрофа за уикенда малко преди края на надпреварата. Това остави двамата в същото положение помежду им – с 14 точки разлика в полза на Роси и второто място.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.