Dainese и AGV представят шлем на Роси „Пази се от акули“

Dainese, заедно с производителите на каски AGV, представиха ексклузивен колекционерски шлем в чест на Валентино Роси, под името Mind the Sharks – „Пази се от акули“. Каската ще бъде в ограничен тираж и в нея има символика, като отчита и настроението на многократния шампион преди началото на сезона.
Картинката, изобразена на шлема е как голяма акула преследва малка рибка. Това е сепциална версия на шлема AGV Pista GP, чиито дизайн повтаря дизайна на кската, с която Валентино Роси е стартирал през 2015 г. в Мизано. Тогава той беше лидер в шампионата.
Алдо Друди, който рисува от години каските на Роси и сега пак е дизайнер на шлема, обяснява смисъла: „Морска тематика и стил. Малката рибка е Валентино. Той не се страхува, но прави всичко възможно да избяга от преследвачите си. Изражението на лицето на рибката Роси символизира концентрираност и решимост да се отърве от преследвачите си.“
Каската е направена от карбона, арамид и фибростъкло. Ще има 4 размера, ще тежи 1340 гр в първия си размер. Визьорът е с дебелина 3,3 мм, оптичен клас 1. Каски могат да се поръчат до 15 феврураи и да се получат през юни на цзена от 999 евро.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.