Commander 1000Х дойде в България

На спeциално тържество всъдеходът Can Am SSV Commander1000 X бе показан от вносителите на марката Zundert Extreme. Най-новото поколение двуместен „side-by-side” SSV Commander 1000 X е резултат от дългия и упорит труд  на инженерите и дизайнерите от Can Am и постави много високи стандарти  и критерий по отношение на мощност, управление, проходимост, бързина и комфорт.
Двигателят на Commander 1000 X е с мощност от 85 к.с. Те са постигната от конфигурацията V-Twin на ROTAX. Агрегатът е много лек, двуцилиндров, четиритактов с обем 1000 куб. см. Затова  Commander 1000 X е най-бързата и мощна машина в категорията.
Освен това Commander 1000 X е с безжилно компютърно управление на дроселовата клапа ITC, като системата позволява избор и контрол на динамиката на управление. Предното окачване е FOX с компенсатори, двойни рамена и променлива геометрия. Задното е независимо торсионно, като осигурява 30% по-добро сцепление на задното задвижване при движение по пресечен терен. Предпазната клетка ROPS е от висоякостна стомана и гарантира 100% защита та водача и пътника до него при преобръщане. Автоматичното хидравлично блокиране Visco-Lok на предния диференциал става при променливо сцепление на колелата. Контактният ключ е с цифрова защита и избор на режими при карането – спортен и нормален. Спирачките са дискови 214 мм и триточкови апарати. Изходящата мощност на генератора е 650 Вт.
Всъдеходът Commander 1000 X има максимален просвет 350 мм, теглителна сила 650 кг, 38 л вместимост на резервоара. Седалките са многофункционални, комфортни, с ергономични облегалки за глава. Безопасността се подсигурява и от триточковите предпазни колани и странични предпазни мрежи. Кормилото се регулира. Багажният контейнер е самосвален и е разделен на два модула – открит и затворен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.