Чой с подиуми, Караньотов с победа в Румъния

Мартин Чой спечели два подиума, а Ангел Караньотов една победа на пистата Мотопарк в Румъния в клас Супербайк. Там бе 6-ия и 7-ия кръг от източно-европейското първенство по мотоциклетизъм.
Мартин Чой не увеличи преднината си в генералното класиране. Той записа едно трето и едно второ място, като запази лидерската си позиция с 4 точки пред основния му конкурент Роберт Мурешан (Румъния).
Шестият кръг от надпреварата в събота завърши с победа за нашия пилот Ангел Караньотов с Ducati. Втори стана Роберт Мурешан, също с Ducati, а Чой с BMW остана на трето място. Проблемите за Мартин започнаха още преди старта, когато се появи неизправност в електрониката на мотора. Въпреки това той стартира и се опита да извлече максимума от ситуацията. Основните му конкуренти имаха още едно предимство – изключително силния въртящ момент от ниските обороти, с който са известни моторите Ducati. На писти тип „stop&go”, каквато е „Моторпарк“, тази техническа характеристика има доста голямо значение.
Klema_M. Choy
Седмият кръг ден по-късно протече с нови още по-сериозни технически проблеми. Моторът на Мартин угасна малко преди старта и едва успяха да го запалят с помощта на механици и маршали. Оказа се, че проблемът е много сериозен и има скъсана клема на акумулатора. В крайна сметка, Чой успя да стартира и поведе състезанието, като остана пръв през първите четири обиколки, докато моторът му отново не угасна. Докато се опитваше да го запали, основният му конкурент Роберт Мурешан го изпревари и задържа лидерската позиция до края на състезанието. Така Мартин завърши втори. За съжаление победителят от събота Ангел Караньотов отпадна от състезанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.