Четвърти трак-дей този уикенд на писта Дракон Четвърти трак-дей този уикенд на писта Дракон

Тази събота и неделя (22-23 август) край Калояново ще се проведе четвъртият трак-дей за този сезон, организиран от ZedMoto. За пореден път ще имате възможност да изпитате вашите умения и тези на мотоциклета си на единствената истинска писта за автомобилни и мотоциклетни състезания в България – „Дракон”.
Интересно е да споделим, че миналата седмица организаторите от ZedMoto и близо 50 от най-големите ентусиасти у нас, взеха участие в подобен трак-дей на пистата „Хунгароринг” в Унгария. Оказа се, че карането на писта „Дракон“ влияе много положително върху подготовката на родните мотоциклетисти. При „проверката” извън граница и в далеч по-силна конкуренция, те записаха доста добри времена и се наредиха на едни от предните позиции, като някои пилоти дори регистрираха и първи места.
Стартовият списък включваше близо 200 ентусиасти, разделени на 4 групи и класовете Superbike и Supersport. Квалификациите отсяха най-добрите 80 времена, които също бяха разделени на две групи от по 40 пилоти по реда на класирането.
В първата група в клас Superbike Александър Ленев стана 4-ти в събота, но грабна първата позиция в неделя. Втори в неделя се нареди друг българин – Пламен Бонев. В втората група Димо Каракехайов зае втора позиция в конкуренция от 20 мотоциклета. От другите българи Стефан Мерджанов е 14-ти, а Борислав Караджов – 17-ти. Във второто състезание, Каракехайов не стартира; Александър Панайотов се нареди на 14-то място, Мерджанов е 19, а Караджов – 20-ти. В клас Supersport Илиян Ле е 9-ти в събота и на първо място в неделя.
Сега високоскоростният екшън продължава този уикенд на писта „Дракон”, като до момента заявка за трак-дея са подали над 40 любители на мотоциклетите. Вие също може да се включите. Достатъчно е единствено да имате валидна категория „А”, пълна мото-екипировка и технически изряден мотоциклет. В случай, че времето не е благоприятно за мотоциклетна езда, организаторите от спортен клуб ZedMoto запазват правото си да канселират единия или двата дни.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *