Bridgestone ще работи с Валентино Роси

Споразумението бе подписано между Роси и маркетинговия отдел на Bridgestone Europe през февруари 2011 г. По силата на договора Доктора и Bridgestone ще работят заедно за насърчаване на крайните потребители сред мотоциклетистите в Европа. Роси ще работи като професионален пилот сам, като неговият тим в MotoGP и спонсорите нямат участие в сделката.
Ролята на Роси ще да дава оценка и становище като съветник за мотоциклетните гуми Bridgestone, особено в секторите хипер спорт, състезанията и спорт туринг. Bridgestone от своя страна ще използва опита си в развитието на обикновените гуми за по-добро качество и пътна безопасност.
– Валентино Роси  е страхотен посланик на нашата компания – казва Такаши Томиока, старши вицепрезидент по продажбите и маркетинга. – Със съветите и препоръките на най-добрия мотоциклетен пилот за всички времена, ние гарантираме, че ще предоставим най-добрите нови гуми Battlax на пазара.
Bridgestone влезе в MotoGP през 2002 г. и пилотите, използващи гумите на марката стъпиха на подиума във втория сезон, а спечелиха 2 състезания през 2004 г. След като постепенно развиваше състезателните си гуми, Bridgestone спечелиха първата си победа през 2007 г. и след това отново с Валентино Роси и Fiat Yamaha през 2008 г. През 2009 г.  Bridgestone стана първият официален и единствен доставчик на гуми в световния шампионат MotoGP.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.