Бр. 11 или сп. Moto Club на 2 години

Най-вече се радваме, че вие, нашите читатели сте ни верни и ставата все повече. Затова и в новия празничен брой ви предлагаме да прочетете много интересни неща за мотоциклетите и за хората, свързани с тях.
Най-много се радваме, че в края на октомври времето предразполага за още тегели с моторите, а синоптиците обещават да е такова и в началото на ноември. Така де, ще отложим малко зазимяването. Точно в тези хубави дни имахме възможност да покараме две прекрасни мотоциклета – Kawasaki Vulcan 900 Custom Special Edition и BMW R 1200 R CE. От друга страна ви срещаме Ducati Streetfighter 848 и кросарката WR450F. Само загатваме за някои нови модели, които предстои да видим на започващото другата седмица на откриващото се мото изложение EICMA 2011 в Милано. Но какво ще има във Fiera Milano за всички премиери там, тепърва предстои да ви разказваме в следващите броеве. И тъй като сме на италианска вълна, то ви връщаме назад в годините, за да ви разкажем за една легендарна марка – Moto Guzzi, която навърши 90 години. Други италианци – Motorini Zanini пък са съвсем отскоро, но правят електрически мотори и се грижат за чистотата на околната среда.
Да и сред чистата природа на Родопите се поразходихме и ви предлагаме втората част на нашето пътешествие. Спазваме традицията и ви разказваме за моторджийски облекла от нашенската марка Motopower, макар че много от вас със сигурност ги познават добре.
Чували ли сте името Травис Пастрана – мотоциклетист, автомобилен пилот, ТV звезда, собственик на фирма за бельо. Да, той е същият, за който си мислите и вие – онзи със щурите скокове. Има и още много-много спорт. Щури приключения имаха в Мароко и двама наши пилоти на ATV – Петър Ценков и Младен Вачков, които се стягат за „Дакар”. Те се върнаха от пустинята победно. Най-добрият наш кросист Петър Петров след световното се появи и у нас, за да спечели две победи на домашното си трасе в Севлиево, а България да стане в европейския мотокрос на нациите.  Други трима пилоти – Майкъл Иванов, Георги Гочев и Ангел Караньотов пък взеха европейски титли в дисциплината Супермото. Разказваме ви също и за двама световни шампиони – Кейси Стонър в MotoGP и Карлос Чека. В същото време загубихме друга звезда на пистата. Загина колоритният Марко Симончели. Мир на праха му!
Зимата наближава и затова ви срещаме с нещо много забавно – моторните шейни, как са създадени, кои фирми ги произвеждат. Така ви напомняме, че и през зимата, въпреки минусовите температури, пак може да има моторни изпълнения на снега. Е, хайде стига толкова мраз и студ. Защото на концерт у нас идва Удо Диркшнайдер. Човекът с металното сърце и неговата група  U.D.0. със сигурност ще ви сгреят на 17 ноември. Така де – бесни метъли, слагайте камуфлажите, а ако е добро времето,  идете и с моторите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.