BMW пусна нов електрически скутер C Evolution BMW пусна нов електрически скутер C Evolution

BMW Motorrad добави в гамата си нов максискутер за 2017 г. Това е обновеният C Evolution с електрическа тяга. Според производителя, заедно с високото качество на изпълнение и надеждност, електрическия скутер на BMW има голяма автономност. Това означава, че той може да измине голямо разстояние без зареждане.

C Evolution ще бъде в две версии – Long Range и European. Мощността на първата е 26 к.с., с 11 коня повече от предишния модел. Пиковата мощност на този вариант е 47 к.с. Благодарение на новото поколение батерии от 97 Ач, автономността се увеличи на 160 км. Максималната скорост съставлява 129 км/ч., ускорението до 50 км/ч. е само за 2,8 сек.
Версията European се произвежда само за европейския пазар. Скутерът е направен така, че да отговаря на водачите с категория А1. Мощността е 15 к.с., като пиковата  48 к.с. Максималната скорост е 120 км/ч., а с напълно заредена батерия се изминават около 100 км.
BMW C Evolution е с многофункционален TFT приборен панел, светодиодни дневни светлини и мигачи, има няколко режима на езда и дори заден ход. Стандарт при скутера е ABS и система за регенериране на енергията при спиране. В комплекта на оборудването влиза и заряден кабел с по-малък диаметър, отколтото в прединшия модел. Под седалката може да се сложи пълноразмерен шлем или чанта с покупки от магазина. Това е възможно заради новата компактна трансмися.

Официалният дебют скутера BMW C Evolution ще бъде на автомобилния салон в Париж в края на месеца. Цената засега не е известна, но се очаква цената на скутера в Европа да бъде около 15 000 евро.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *