BMW представи нов концепт eScooter

В началото на развитието на eScooter от BMW казаха, че той ще има производителност и дори и с пътник отзад като 600-кубиков скутер с бензинов двигател. Това означава, че ускорението от 0 до 70 км/ч. ще става много по-бързо, но скутерът може да достигне до 140 км/ч. максимална скорост и при това с пробег между две зареждания от 100 км. От BMW твърдят, че батериата може да се зарежда от нормалната контактна мрежа само за три часа, въпреки че тестовете показват, че това отнема и по-малко време, тъй като батерията е напълно плоска. Както се вижда, от BMW са се постарали доста по дизайна. Освен това eScooter е част от новата гама превозни средства на BMW – i, в който се включва малка кола, наречена i3 и супер автомобил – i8. Те също бяха представени във Франкфурт.
Основното нововъведение на eScooter е използването на алуминий за място на батерията, която е елемент от шасито. В него се събират не само батерията, но и всички части на електрониката, и задвижващия агрегат. Кормилната глава закрепена директно на батерията с шарнир и хоризонтално монтиран заден амортисьор, който също е пряко свързан с него.
BMW използват също така и някои иновации в реалното електрическо задвижване, което включва допълнително зареждане при затворен дросел, което увеличава пробега с 10 и 20%, в зависимост от карането на скутера. От BMW твърдят, че eScooter няма хъб мотор с директно задвижване или планетарна скоростна кутия. Вместо това, машината с висока производителност е монтирана зад корпуса на батерията и има вторичен диск, който се задвижва със зъбен ремък от нея. Ремъкът е монтиран коаксиално на задвижващия пиньон. От тук задвижването на задното колело става чрез верига.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.