BMW Motorrad спечели „Мотоциклет на годината 2011” в четири категории

Така BMW Motorrad взе за 13-и път титлата „Мотоциклет на годината 2011”. Хендрик фон Куенхайм, шеф на BMW Motorrad коментира резултатът от вота: „Радвам се да видя, че и тази година нашите мотоциклети се радват на голямо одобрение и бих искал да благодаря най-искрено на читателите на MOTORRAD за техните гласове. По-специално се радвам,че нашите супертурери K 1600 GT и 1600 K GTL са посрещнати с толкова ентусиазъм от много читатели, дори още да са започнали продажбите. Техният успех отразява голямото значение на мотоциклетите BMW за тези, които предпочитат да пътуват с мотор по бърз, сигурен и удобен начин.”
Току-що представени за първи път в категорията „Touring”,  новите 6-цилиндрови BMW K 1600 GT/GTL спечелиха второ място с 19.6 %, което ги класира на почти същото ниво с BMW R 1200 RT, спечелил първото място с 20.2%. Така 40% от вота на читателите в тази категория се падна на големите туристически машини на BMW.
Както миналата година, така и тази BMW S 1000 RR взе първото място в категорията „Sport”. 33 % от гласувалите в MOTORRAD мотоциклетисти са признали техническата концепция на 4-цилиндровия двигател в изпълнение с Race ABS и DTC (Динамичен контрол на стабилността). Успехът бе допълнен с BMW HP2 Sport, който бе класиран на трето място.
Още веднъж BMW R 1200 GS и R 1200 GS Adventure потвърдиха своето лидерство в категорията „Enduro/Supermoto”. 25.5 %, или една четвърт от читателите на MOTORRAD дадоха първо място за бестселъра на BMW Motorrad.
В последните две години BMW Motorrad уверено държи първото място в категорията „Naked Bikes”. Тук активните BMW R 1200 R/Classic бяха най-много предпочетени от читателите.
В категорията „Allround“ BMW Motorrad спечели второ място в восокодинамичния за езда и пътувания BMW K 1300 S. Машината спечели ентусиацма на читателите с иновативните си технологии като ESA II (Electronic Suspension Adjustment).
Церемонията по награждаването на победителите бе по време на изложението “Motorraeder Dortmund” на стадиона Дортмунт Вестфален. В 13-ото гласуване „Мотоциклет на годината 2011” бяха включени близо 200 мотоциклета и скутери. Това е най-значимият читателски вот за мотоциклети и скутери в Европа, в което от 1999 г. участват над половин милион души.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.