Близо 100 заявки за Ендуро-X Alba Damascena в Казанлък

Есента дойде, но мотосезонът у нас продъжава с пълна сила с 9-ия кръг от BG-X Ендуро шампионата, домакин на който ще бъде Казанлък. Близо 100 заявки са подадени досега за Ендуро-Х Alba Damascena, като до приключването на записванията утре се очаква състезателите да станат над 120. Участие ще вземат най-добрите в единствения републикански ендуро шампионат у нас, разпределени в познатите класове: мотоциклети „Експерт“, мотоциклети „Стандарт“, мотоциклети „Сеньор 45+” и АТВ.
Надпреварата ще се проведе в типичния за първенството регламент в два дни – навигация в събота и атрактивен ендурокрос в неделя. Без съмнение по-тежко за участниците ще бъде изпитанието в първия ден от Ендуро Alba Damascena, когато „експертите“ ще трябва да преминат 95 километрово трасе по GPS из красивите терени на Стара планина, а клас „Стандарт“ – 70 километра. Тракът за АТВ-тата също няма да е сред най-леките – 85 километра, но за сметка на това пък пилотите ще имат възможността да се насладят на великолепните гледки, предоставени от българската природа.
Веднага след старта на първия участник в навигацията, упоредно с нея ще се проведе и състезание по мотокрос с мотоциклети Балкан, което е традиционно в тази област и ще донесе допълнителна доза адреналин за зрителите.
Безспорно по-интересен ще бъде неделният ден, когато точно пред етнографски комплекс Alba Damascena ще могат да се насладят на майсторството на пилотите от BG-X Ендуро шампионата.
Въпреки, че преди две седмици победата при „експертите“ в Ендуро Самоков грабна Илиян Кузманов (Sherco), 17-годишният Теодор Кабакчиев (KTM) продължава да води в генералното класиране на BG-X Ендуро шампионата с актив от 328 точки. На второ място се намира Искрен Генов (Gas Gas), а Кузманов е трети, на 20 т. от него.
В клас „Стандарт“ челната тройка са окупирали Иван Димов (Husqvarna, 307 т.), Стоян Пачарозов (Gas Gas, 296 т.) и Филип Наумов (Gas Gas, 173 т.)
При АТВ-тата лидер е Емил Комаровски (Yamaha) – 317 т., а далеч зад него е Момчил Великов (Kawasaki) – 274 т. Трети до момента е Христо Колев – 256 т.
Ендуро-Х Alba Damascena стартира в събота в 10.00 часа.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.