Българка е на път да стане първата жена, обиколила света с мотор

Българката Виолета Иванова, популярна още в средите на мотористите като „желязна лейди на пътя“ има амбицията на стане първата жена, обиколила света с Harley-Davidson.
По време на кратка спирка за отдих в родината, авантюристката организира специално събитие. То е съвместно с „Клуб на пътешественика“. На него  ще разкаже за преживяванията си дотук и ще сподели бъдещите си цели.

„Около света с мотор: желязната лейди и нейният рицар Борис“ е надсловът на ивента.
Той ще се състои в София, на 22-ри януари в кино „Влайкова“, от 20,00 часа. Очакват се интересна дискусия и визуални материали. Виолета ще разкаже за невероятните хора и безбройните предизвикателства, които е срещала по пътя си.
Как се изминават 19 хил. километра път на бързи обороти през 16 държави и няколко континента. От Азия, през Австралия, Нова Зеландия, Хималаите и Близкия изток? Какво е да сменяш непрекъснато сняг, дъжд, градушки, тропически дъждове, жега…?
Да редуваш падания и ставания и с крехката си физика да вдигаш 320-килограмов мотор. Какво е да се возиш в индийска линейка? Какво е да преминеш през пожарите на Австралия? Какво е да си звезда в Тайланд и принцеса в Малайзия? И всичко това на мотор.

Това са само малки парчета от приключенския пъзел на Виолета Иванова. Тя ще го сподели с феновете си и с всички братя по авантюризъм.

Мотористката ще разкаже и за бъдещите си планове. На 29-ти януари тя отново потегля по пътя на своята приказка на две колела. Желязната дама ще запали мотора към следващия етап – 22 хил. километра през Южна Америка, САЩ, Канада, и после отново към Европа през Мароко.

Целта на авантюристката не е да постави рекорд на Гинес.

Това е съвсем възможно, тъй като реално тя е първата жена в света, която обикаля света с Harley-Davidson. По-скоро Виолета е вдъхновена от жаждата за свобода. А също и от стремежа да покаже на дъщерите си и на всички жени по света, че могат да постигнат всичко, за което си мечтаят, стига да се опитат.

Пътешествието започва през април 2019 г.  с любимия Fat Bob или „Дебелия Боб“.

Моделът е произведен през 2015-та година. Наричат го така заради дебелата си предна гума. Български желязната лейди обаче го нарича галено Борис. През юни миналата година Виолета си чупи китката и челюстта на три места по време на инцидент в Индия. Оперират я и след три месеца тя отново се връща на пътя, за да продължи обиколката си.
„Искало ли ви се е да обиколите света? Да срещнете слон в Тайланд? Да пийнете грузинско вино? Или пък да се чувствате откривател на нова земя в Нова Зеландия? Е, добавете към това щипка свобода, смесена със звука на ръмжащ мотор Harley. И елате да видите, какво приключение съм ви приготвила!“ С тези думи Виолета кани всички фенове на свободния дух, за да сподели приключенията си.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.