Българка е на път да стане първата жена, обиколила света с мотор Българка е на път да стане първата жена, обиколила света с мотор

Българката Виолета Иванова, популярна още в средите на мотористите като „желязна лейди на пътя“ има амбицията на стане първата жена, обиколила света с Harley-Davidson.

По време на кратка спирка за отдих в родината, авантюристката организира специално събитие. То е съвместно с „Клуб на пътешественика“. На него  ще разкаже за преживяванията си дотук и ще сподели бъдещите си цели.

„Около света с мотор: желязната лейди и нейният рицар Борис“ е надсловът на ивента.

Той ще се състои в София, на 22-ри януари в кино „Влайкова“, от 20,00 часа. Очакват се интересна дискусия и визуални материали. Виолета ще разкаже за невероятните хора и безбройните предизвикателства, които е срещала по пътя си.

Как се изминават 19 хил. километра път на бързи обороти през 16 държави и няколко континента. От Азия, през Австралия, Нова Зеландия, Хималаите и Близкия изток? Какво е да сменяш непрекъснато сняг, дъжд, градушки, тропически дъждове, жега…?

Да редуваш падания и ставания и с крехката си физика да вдигаш 320-килограмов мотор. Какво е да се возиш в индийска линейка? Какво е да преминеш през пожарите на Австралия? Какво е да си звезда в Тайланд и принцеса в Малайзия? И всичко това на мотор.

Това са само малки парчета от приключенския пъзел на Виолета Иванова. Тя ще го сподели с феновете си и с всички братя по авантюризъм.

Мотористката ще разкаже и за бъдещите си планове. На 29-ти януари тя отново потегля по пътя на своята приказка на две колела. Желязната дама ще запали мотора към следващия етап – 22 хил. километра през Южна Америка, САЩ, Канада, и после отново към Европа през Мароко.

Целта на авантюристката не е да постави рекорд на Гинес.

Това е съвсем възможно, тъй като реално тя е първата жена в света, която обикаля света с Harley-Davidson. По-скоро Виолета е вдъхновена от жаждата за свобода. А също и от стремежа да покаже на дъщерите си и на всички жени по света, че могат да постигнат всичко, за което си мечтаят, стига да се опитат.

Пътешествието започва през април 2019 г.  с любимия Fat Bob или „Дебелия Боб“.

Моделът е произведен през 2015-та година. Наричат го така заради дебелата си предна гума. Български желязната лейди обаче го нарича галено Борис. През юни миналата година Виолета си чупи китката и челюстта на три места по време на инцидент в Индия. Оперират я и след три месеца тя отново се връща на пътя, за да продължи обиколката си.

„Искало ли ви се е да обиколите света? Да срещнете слон в Тайланд? Да пийнете грузинско вино? Или пък да се чувствате откривател на нова земя в Нова Зеландия? Е, добавете към това щипка свобода, смесена със звука на ръмжащ мотор Harley. И елате да видите, какво приключение съм ви приготвила!“ С тези думи Виолета кани всички фенове на свободния дух, за да сподели приключенията си.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *