БФМ и БФБ – партньорство със скок в Night Of The Jumps

Има нещо общо между фристайл мотоциклетизма и баскетбола – скоковете. Това стана ясно на пресконференция на БФ по мотоциклетизъм днес, на която председателят Богдан Николов и Константин Папазов – председател на Националната баскетболна лига обявина новото партньорство.
И в двата спорта основен елемент са скоковете и преодоляването на гравитацията, независимо дали е с мотоциклет или с баскетболна топка. И в двата случая адреналина и емоциите взимат връх. Затова новото партньорство е наречено „Докажи, че можеш да спечелиш!“
На 12 декември България за пети пореден път ще бъде домакин на шоуто Night Of The Jumps (Вечерта на скоковете). В Арена Армеец ще бъде финала на световни шампионат по мотокрос фрийстайл, а шампионнът отново ще бъде определен у нас. Както стана ясно, на двата кръга, които бяха наскоро в Китай, носителят на титлата още не е известен и кой ще сложи короната, ще се реши в София. Претенденти са лидерът в класирането Давид Риналдо със 172 т. и Майкел Мелеро със 160 т.
До деня на състезанието – 12 декември обаче има доста време и то ще бъде запълнено с баскетболни емоции. До тогава има томно 30 мача от Националната баскетболна лига, каза Тити Папазов. Той благодари на БФ по мотоциклетизъм за идеята. Според него, БФМ така помага повече на баскетбола, отколкото на себе си. По време на всички срещих от Лигата в различните зали из цялата страна, ще се организира томбола, която ще определи по няколко късметлии от публика, които ще премерят сили в може би един от най-трудните елементи на баскетбола – вкарването на „тройка“. Победителят във всяко едно от тези мини състезания ще получи по два билета за Night Of The Jumps в Арена Армеец и ще има възможността да се наслади на най-доброто в мотокрос фристайла на планетата, като повторно да опита късмета си в спечелването на традиционния автомобил Great Wall, който този път е моделът H5.
Повече информация за срещите от НБЛ може да намерите на сайта www.basketball.bg, а билетиte за Night of the Jumps вече се разпространяват в мрежата на www.eventim.bg (онлайн и в магазините на Office1, Easypay, Пикадили, Теchnopolis и OMV). Цената им започва от 20, 30 и 40 лв., а най-скъпите билети са по 50 лв.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.