Бареда увеличава преднината си в ралито на Мароко Бареда увеличава преднината си в ралито на Мароко

Пилотът на Monster Energy Honda Хуан Бареда затвърди лидерството си в рали Мержуга в Мароко. Той спечели 3-ия етап – първата част ат двудневния маратонски пробег. След него финишира Пабло Кинтанила с Husqvarna. Победителят от предишния етап и съотборник на Бареда – Кевин Бенавидес, стана 3-и за етапа и запази двете лидерски позиции на Monster Energy Honda в общото временно класиране.

Ралито вече е преполовено, като досега в състезанието доминират изцяло заводските пилоти на Honda. Третия етап в мароканската пустиня бе с предизвикателство в навигацията, но машините Honda CRF450 RALLY отново бяха най-бързи. След победата си Бенавидес бе отварящ пилот по трасето. Той се бореше да задържи конкуренцията зад себе си и завърши 3-и. Бареда от своя страна стартира 6-и и даде изключително време, с което увеличи преднината си в общото класиране. Сега той е начело с близо 13 минути аванс пред съотборника си от Аржентина.

Четвърти в етапа, на повече от 10 минути, стана Тоби Прайс с КТМ, а след него бе аржентинецът Франко Каими с Yamaha. Американецът Рики Брабек, който имаше здравословни проблеми, завърши 6-и за деня. Чилиецът Хосе Игнасио Корнехо постигна почти същото време и двамата бяха съответно на 13:32 и на 1+739 мин. от Бареда. Тъкмо Бареда води на Бенавидес с 12:51 мин., а трети в класирането е Кинтанила на 13:52 мин. сек.

След етапа, пилотите напуснаха хотел Томбокту и прекараха нощта в специален лагер в пустинята. Според правилата на маратонския етап, мотоциклетите останаха изолирани в закрит парк и пилотите нямат право да използват помощта на механици, а трябва да оправят машините си сами. Днес Бареда тръгна първи по етапа с дължина 233 км, той също е с трудности откъм навигацията. Преди етапа има 36 км връзка, преди връщането в лагера в хотел Тимбокту, а има още 103 км специална секция.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *