Българските пилоти доминират на пистата в Серес

Снимка LAP.bg
Първите победители в националния и източно-европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта вече са ясни. Това са: Мартин Чой, който триумфира в клас Супербайк, в клас F600 спечели Павел Драганов, в по-горния – F1000 първи стана Красимир Попов и в клас SP125 – Милен Георгиев. Единствено в клас Суперспорт победата отиде при румънеца Йонел Паскота.
Много драматично се разви битката на писта Серес в най-големия клас – Супербайк. Очаквано, там победата спечели шампионът Мартин Чой. Звездата на ЕКО Рейсинг с BMW обаче усети натиска на Ангел Караньотов с Kawasaki. Ачи бе на втора позиция, но взе старта на Мартин и бе лидер, но само до първия завой. С по-късно спиране Мартин поведе колоната и започна да трупа преднина. Чой отново бе най-бързия пилот на пистата, като единствен слезе под 1:20 за обиколка и постигна 1:19,954. Както имаше преднина Чой, така към края на дистанцията Караньотов даде яко гоз и започна да настига лидера, като скъси дистанцията до няколко десети и дори гума до гума. За съжаление Ачи падна, успя да продължи и завърши втори, но вече на 19,101 сек. Трети стана Красен Кънчев с BMW. На следващите две места извън подиума, имаше отново български пилоти – Александър Ленев с Kawasaki и Михаил Иванов с BMW.
Изцяло български бе и подиумът в клас F1000. Победата спечели Красимир Попов с Yamaha, следван на 1,344 сек. от адаша си Красимир Михайлов с BMW, а трети стана Иван Китанов, също с Yamaha, на 12,948 сек. Китанов стартира от първа позиция, но след това беше изпреварен. В началото поведе Михаил Атанасов със Suzuki, но отстъпи мястото си на Михайлов. От своя страна той бе атакуван в края на дистанцията от Попов, който спечели след оспорвана битка. За Михаил Атанасов остана 5-ото място, а 6-и бе Димитър Калпаков с Yamaha.
Български пилот спечели и в клас F600. Това бе Павел Драганов с Kawasaki, който финишира на 0,123 сек. пред сърбина Предраг Исидорович с Yamaha. Трети на подиума стъпи гръцкия ветеран Андреас Психогиос (Гърция) с Yamaha на 4,608 сек. Исидорович стартира от първа позиция, но на старта бе изпреварен от Психогиос. Гръкът водеше, но само до 5-ата обиколка, когато Павел Драганов го изпревари и не изпусна контрола до финала, въпреки малката разлика. В топ 6 влязоха още двама наши пилоти – Величко Любенов и Илиян Ле, съответно 4-и и 5-и.
В най-малкия клас – SP125, нашият Милен Георгиев бе най-бърз точно когато трябва – в състезанието. Той финишира на 6,331 сек. пред македонеца Агретим Рамадани, а трети остана стартиралия от първа позиция Марин Сугарев, който остана на близо половин минута. Четвърта завърши Жулиета Ленкова.
Светлин Иванов с Yamaha не можа да спечели победата в клас Суперспорт. Той поведе колоната, но издържа до 9-ата обиколка и отстъпи позицията си на румънеца Йонел Паскота с Yamaha. Нашия пилот завърши втори на 3,567 сек., а трети стана Боян Бончев също с Yamaha. Малко преди финала Бончев излезе на трета позиция, след като сръбския ас Ненад Стоянович не завърши. Петър Петров, който падна на квалификацията бе прегледан в болницата и си оказа, че има контузии на ребрата и рамото.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.