Българин стана европейски шампион по офроуд

Николай Гочев с RZR 1000 постигна голямата цел в последния кръг от Европейския шампионат по офроуд и триумфира с титлата като победител. Гочев изпревари основния си конкурент от Полша Тадеуш Вишневски със 7 точки на върха в генералното класиране за сезона в клас UTV. На завършилото „ Баха България” в Самоков от първия ден до финалния етап Гочев показа майсторство и класа и заслужено ликува като шампион на Стария континент за 2016 г.
Вишневски и днес получи повреда в кормилната уредба, като не успя да завърши предпоследния етап, а в последния не застана изобщо на старта. След финала полския състезател подаде контестация, като се оплака , че заради внезапно излязла УАЗ-ка в 5-тия етап е катастрофирал. Но съдиите и маршалите категорично отхвърлиха версията и празненствата по случай победата на Николай Гочев и екипа му започнаха в сервизната зона.
„Изключително трудно офроуд състезание, но условията за каране бяха страхотни. Поздравявам организаторите за отличната работа, каза Гочев. – Етапите бяха много технични и трябваше да бъдеш максимално концентриран от старта до финала. Полякът Вишневски не издържа на напрежението и вероятно имаше друга тактика. Но пак ще кажа , че във всички стартове трябваше да се кара концентрирано, защото една грешка можеше да те изхвърли от класирането. Сега ще си почина малко и започвам подготовка за новия сезон на Европейския шампионат. А дай боже да карам и в Световния през 2017.”
Втори за кръга от Европейския шампионат в Самоков при UTV се класира Мартин Гочев (Polaris RZR 1000). Той е син на Николай. Трети остана Цветелин Цанев (Polaris RZR 800), който кара страхотно в последните два етапа и заслужено стъпи на подиума.
img_0256

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.