Българи тръгват на щурм в “Баха Саксония”Сега Сашо, заедно с още неколцина българи с автомобили 4Х4, мотоциклети и АТV-машини заминаха отново да защитават честа на България в престижното състезание.
Надпреварата стартира на 13 май и ще продължи три дни. За участие по последни данни са се записали 332 екипажа  от 15 страни с автомобили мотоциклети, АТV-та и камиони. Тази година състезанието е кръг от европейския баха шампионат и в Лайпциг се събира целият елит.
Българският отбор е представен с 4 автомобила 4Х4, като освен Ковачев/Лазаров, ще стартират опитните  Ивайло Върбанов/Георги Антов и Руси Русев/Руслан Трифонов, а бургазлиите Георгиев и Вълков правят своя дебют в надпреварата. Мотоциклетистите са Събин Коларов – победител в последния кръг от Европейската рали рейд купа в Гърция и Пламен Йоцов, когато бе на крачка от успеха миналата година, но получи наказание. Третият моторист Цветелин Иванчев е дебютант. При АТV машините ще стартира познат дует Тодор Христов и Петър Ценков, като това е етап от подготовката на двамата за рали Дакар 2011. Двамата спечелиха за две седмици две състезания. Участието на нашите състезатели бе подпомогнато от “Лук Ойл”, фирмата “Киров”, “М-тел” и др. Медиен партньор е сп. “ОFF-Road BG”. По време надпреварата в петък – 14 май ще има българска вечер, където участниците и организаторите на състезанието ще бъдат запознати с възможностите на страната ни за оф-роуд, както и за нашето най-голямо състезание “Балкан Офроуд Маратон 2010”, което ще се състои от 4 до 11 септември на територията на България, Македония и Гърция.