Audi предложи 750 милиона евро за Ducati

Президентът естествено говори разпалено за тази перспектива. Дел Торкио каза, че дори Андреа Бономи, шефът на фонда Financial Times, да е казал, че иска да продаде италианската компания, това е означава, че наистина ще го направи. Преговорите продължават, а има и друга алтернатива – Ducati отново да излезе на пазара. Дел Торкио каза, че не става дума решението да се вземе за броени дни, а за месеци. Сега този фонд като преки инвестиции е собственик на 70% от акциите на Ducati. Други 20% се контролират от фонда Bs, още 7% принадлежат на пенсионния фонд Hospitals of Ontario Pension Plan.
Дел Торкио подтвърди, че предложението от Audi, а също от Volkswagen, съществува и се обсъжда. Това означава да вземат акциите от Ducati на Investindustrial, за 750 милиона евро. Тази сума е близка до предложената от собствениците продажна цена от 832 милиона евро.
Volkwagen направи сериозно проучване на Ducati и с помощта на информация от различни банки узна, че дълговете на компанията са значително по-малко от предполагаемите 200 милиона евро. Сегашното предложение на германския автомобилен гигант два пъти превишава сумата, която Investindustrial плати за Ducati, когато през 2005 г. купи компанията от Texas Pacific Group.
От друга страна италианците се примириха, че Ducati  ще попедне в чужди ръце. Във форумите на феновете обаче усърдно се обсъжда идеята, дали когато Audi купи Ducati, Валентино Роси ще бъде уволнен за некомпетентност!?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.