Ангелов и Гаджев спечелиха рали спринт Дряново

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев със Skoda Fabia R5 Evo спечелиха рали-спринт „Дряново“, първи кръг от националния шампионат. Състезанието не премина гладко за пилотите и още в края на първия етап получиха проблем в алтернатора- С него се бориха в целия втори етап и се наложи да спират в отсечката, за да сменят акумулатора.
Така след победата в първата отсечка с 28,6 сек пред Денис Станчовски и Явор Брънков с Peugeot 208 R2 екипажът изгуби 45,6 сек от тях във втория етап, който е със същото трасе и дължина 13,47 км, но се кара в обратната посока. В третия Ангелов и Гаджев успяха да наваксат изоставането си с нова етапна победа с 27,8 сек пред Станчовски и Брънков и завършиха състезанието на първо място с 10,8 сек преднина.
Станчовски завърши втори в генералното класиране и е първи в клас RC4. Това е най-доброто класиране на младия панагюрец досега.
Трети са Динко Иванов и Живко Желев със Citroen C2 R2 на 38.1 сек. Тези два екипажа са от клас RC4, а в по-високия – RC3 първенец е Огнян Герджиков (Мегапорт Рейсинг) с Renault Clio  RS. Той е 4-и в генералното класиране.
Тройната европейска шампионка по рали Екатерина Стратиева (Астра Рейсинг) с Peugeot 208 R2  завърши на 5-ото място,  следвана от Емил Денев (Мегапорт Рейсинг) с Renault Clio  RS.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.