75 пилоти стартираха в Гран При България по мотокрос в Сливен

Времето също беше с участниците, като особено през днешния ден не валеше дъжд и слънцето огряваше мотополигон „Бършен“ край Сливен.
В клас МХ65 Кристиян Иванов с КТМ спечели и двата манша и добави нови 50 точки към актива си за генералното класиране. Втори се нареди Димитър Грозданов, а трети остана друг наш сънародник Ерай Хасан, двамата също с КТМ.
В клас МХ85 безспорният лидер Хакан Халми с КТМ триумфира, след като беше повече от убедителен и в двата манша и затвърди мнението на специалистите, че го очаква добро бъдеще в мотокроса. Втори след Халми остана Момчил Иванов (КТМ), а трети – Юлиян Георгиев (КТМ).
Изключително оспорвана беше надпреварата в клас МХ. Първият манш бе спечелен от Веселин Малинов с Yamaha, а вторият от Юлиян Райчев  с Kawasaki. В крайното класиране в този клас с актив от 45 т. след двата манша, победител е Веселин Малинов, втори – Мартин Тодоров със Suzuki, а трети – Юлиян Райчев.
В клас МХ1 зрителите станаха свидетели също на оспорвано състезание. Въпреки проблемите, които имаше с мотора си, Николай Йовчев с Honda, успя да спечели надпреварата. В първия манш той остана на 2-ро място, след Тодор Тотев с Honda, а във втория Йовчев направи много силно каране и спечели и с актив от 47 точки, е победител в клас МХ1. Втори, трети и четвърти с по 40 точки са Денислав Ангелов (КТМ), Калоян Илиев (Yamaha) и Тодор Тотев (Honda). В крайното класиране при равен брой точки, определящ за подреждането, е вторият манш.
В клас МХ2 над всички за пореден път беше Майкъл Иванов (КТМ), който повеждаше още от старта и в първия манш дори направи своеобразен рекорд. Още в 3-тата обиколка Иванов успя да затвори с една свой съперник. Майкъл Иванов се намира в изключителна форма и напълно заслужено е лидер във временното класиране, демонстрира класа и край Сливен, а публиката го аплодираше през цялото време. След днешното състезание Майкъл взе нови 50 т. Втори се нареди Любомир Васев с Yamaha, а трети бе Георги Георгиев със Suzuki.
Отборен победител в този кръг стана мото клуб „Панчо рейсинг тим“. Следващият 9-ти кръг от шампионата по мотокрос ще бъде на 26 октомври на мотополигон „Хасково“.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.