618 жени мотористки правят нов рекорд

618 дами на мотоциклети поставиха два нови рекорда. Единият е за най-голям женски мотосъбор (среща). Другият е за най-големият женски парад на мотоциклети.
Стотици жени яздиха към популярното Ace Cafe в Лондон, за да влязат в книгата за рекорди, а също и да се чуе гласът им (от ауспусите) от мотоциклетната индустрия. По-късно през деня, 251 жени, яхнали 251 мотоциклета, успяха да подобрят рекорда за парад на мотори, карани от жени. Миналата година той бе на 221 дами от Австралия на 190 мотора.
Организаторите Шери Улф и Нимиша Патъл благодариха на всички дами, които помогнаха да се подобрят двата рекорда. Сега обмислят и провеждането на подобни събития в други части на Великобритания. Улф каза, че се надява сега мотоциклетната индустрия ще започне да обръща повече внимание на жените мотоциклетистки, защото тя чувства, че те са пренебрегнати. Улф изтъкна, че пренебрегването не е само от производителите на мотоциклети, но и от производителите на екипи. За жените мотоциклетистки не трябва да се мисли, че само седят на мотора като придатък зад гърба на своите гаджета или съпрузи.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.