5 въпроса към Майкъл Иванов преди първия старт за сезона в Катар

Майкъл Иванов вече е в Катар, където е първият състезателен уикенд от новия световен шампионат по мотокрос. Това е втори сезон за момчето от Троян в клас МХ2. Директно от Доха, Майкъл Иванов отговори на пет въпроса, кратко и ясно в негов стил. Ето какво сподели той пред представител на БФМ:
1. Остава един ден до началото на световния шампионат в Катар. Как се чувстваш и готов ли си за втората си година в световния мотокрос елит?
– Мисля че съм добре подготвен, надявам се да направя добро класиране през първите кръгове, а също и през цялата година, разбира се.
2. Въпреки, че бе планирано с новия ти отбор Marcetti racing да караш само на европейските стартове от Гран При, сега си в Катар. Вълнуваш ли се за първото си състезание извън Европа?
– Много съм развълнуван поради факта, че отговорността и доверието което ръководството на отбора са ми гласували са големи.
3. Как премина зимната ти подготовка?
– Зимната подготовка премина ползотворно, макар че имах малка контузия по време на тренировъчния процес и в продължение на две седмици не можах да тренирам пълноценно.
4. Ще могат ли твоите български фенове да те видят през годината по родните трасета?
– Поради натоварената ми програма тази година няма да мога да участвам във всички състезания от българския шампионат, но ще бъда на тези, които не съвпадат със световния.
5. Какво мислиш за това, че през този сезон ще бъдете трима българи в световния шампионат по мотокрос в клас МХ2?
– Въпреки понамалелия интерес към нашия спорт през последните години, ние продължаваме да се развиваме и съм уверен, че ние тримата ще продължим да прославяме България и вбъдеще.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.