Точно 30 мото ентусиасти изпитаха емоцията да се учат от европейския шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой. Те караха заедно с него на пистата в град Серес, Гърция. Това бе в рамките на традиционната инициатива на „ЕКО България“ и отбора на Чой EKO Racing Team.

За осма поредна година 24-кратния шампион на България, обучава почитателите на моторите как да ги управляват безопасно по време на традиционното Мото училище.

То е част от инициативите на веригата бензиностанции в посока повишаването на пътната безопасност в страната.  Пилотът и неговият екип прекараха целия ден на пистата с феновете на моторите. Мартин им показа различни техники с машината и даде ценни съвети. 30-те любители получиха тази възможност след участие в специална игра и жребий на официалната страница на „ЕКО България“ във facebook.

Денят започна със сутрешен инструктаж за основните правила за управление на състезателен мотоциклет. Тези правила са приложими и във всекидневни ситуации. Чой обясни какво е значението на различните типове гуми за по-добра и безопасна езда. Наред с това сподели и детайли за следенето на горивото и правилното превключване на предавките. Наблегна на съобразяването на скоростта в завоите и много други тънкости от своя дългогодишен опит.

Всеки един от участниците получи съвети и индивидуални препоръки от шампиона как да усъвършенства уменията си.

Това стана не само в теоретични,  но и в практически сесии. По време на тренировките запалените мотористи се редуваха на групи да излизат заедно с шампиона на пистата. В рамките на деня мотористите направиха общо близо 3000 обиколки, за да упражнят новите си познания. Всички получиха и подписан от най-добрия български мотоциклетист сертификат за участието си в Мото училището. Повечето от тях не пропуснаха да запечатат важния момент на снимка със SuperChoy.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *