120 пилоти от 8 страни на мотокрос в Самоков

Около 120 пилоти от България, Сърбия, Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Турция и Кипър ще вземат участие в надпреварата по мотокрос  на мотополигон Ридо в Самоков. Там ще се проведе 4-ият кръг от Балканския и 6-ия кръг от националния ни шампионат. Те ще мерят сили в класовете 65сс и 85сс, МХ, МХ1 и МХ2. В събота са тренировките и квалификациите, официалното откриване е в неделя от 11:00 часа, а след това започват и стартовете във всички класове.
За втора поредна година състезанието ще почете паметта на дългогодишния председател на БФАС  и моторспортен деятел Георги Янакиев. Именно трасето в Самоков е първото, лицензирано от Световната федерация по мотоциклетизъм и първото, домакин на кръг от Световния шампионат по мотокрос в края на 70-те годни на миналия век.
vlado
„Жоро имаше идеята в Самоков зимата да се провеждат зимни спортове, а лятото моторни спортове, спомни си за Янакиев председателят на БФАС Владо Илиев. – И той го направи, като първо в Самоков имаше световно по мотокрос, а след това и световните ралита дойдоха. Той беше човек, роден да прави големи неща.”
За тазгодишното издание на надпреварата трасето е частично обновено с помощта на Община Самоков и СМК Ридо Самоков, като през годината то продължи да бъде любимо място за тренировки на местните състезатели и много други клубове от София и региона. Организатори на събитието са Община Самоков и СМК Ридо със съдействието на Тотал, БКС и Главболгарстрой.
Председателят на организационния комитет за Гран при България Румен Петков благодари на кмета на Самоков Михаил Илиев за цялата ангажираност към спорта и моторните спортове в частност, които в момента са в много тежко състояние. Той подчерта, че благодарение на усилията на кмета сега много повече хора в Самоков подкрепят спорта.
motocross-samokov


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.