За първи път джет ски Европейска купа край София с нощно шоу във водите на язовир Искър

Зрелищен уикенд (7-8 септември), подготвят на плажа Иструм Парк и във водите на язовир Искър, фондация „София, Европеска столица на спорта“ и Българската федерация по водомоторен спорт.  Още в петък започват квалификациите, които ще очертаят стартовите решетки за двата състезателни дни (събота и неделя). В тях ще наблюдаваме над 50 състезатели с джетове,  претенденти за призовите места в „Европейска Купа София 2019“.

До момента записаните участници са от България, Гърция, Турция, Сърбия, Унгария и Румъния.

В класа на най-мощните джетове до 500 к.с. , зрителите ще имат удоволствието да наблюдават европейският шампион Никос Флорос от Гърция и носителят на балканската титла в майсториския клас Кристиян Чобану от Румъния.
С готовност да окупират първите места в своя клас са най-младите ни състезатели в дисциплината от детския отбор на България (10-15 години ), като срещу тях ще застанат 37 конкуренти от чужбина.
По традиция супер атрактивен се очартава и специалният клас за амазонки, където пет дни преди старта са записани 8 дамски имена от България и Румъния. Сексапилните русалки ще покажат своите умения в скоростно управление на тунинговани джетове до 300 конски сили.

Специално за зрителите, които ще съчетаят язовирния туризъм с щедрото септемврийско слънце ще има още една изненада.


В паузите между отделните класове ще се проведат демонстрации в клас Free Style с джет ски. Ще участва лично световно известният състезател, рекордьор и воден кастадьор от Румъния Дени Делиман.

Кулминацията на водната скоростна ферия под и над вода ще бъде в събота.

В тъмните часове, след 19 часа, язовир  Искър ще бъде озарен от светлинно шоу. Изпълненията ще са от най-добрите в света флайтбордъри в дисциплината flayboard – Андреа Еротокриту от Кипър и Петра Винклер от Германия.
Финалните серии са в неделя от 10:00 ч, а награждаването от 13:00 ч, на бреговата ивица на Иструм парк. За всички дни на състезанието там са изградени зони за паркиране. До там се стига по указателни табели по пътя  Самоков – Ихтиман, парк за асистенция – състезатели, места за зрители, зона за медии и фотографи, и пресцентър на мястото на събитието.
Информация и въпроси до четвъртък,05.09. – 0888 73 15 78, Тодор Христов – организатор. От петък 06 до 08.09., неделя – Екатерина Дончева, Пресцентър


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.