Yellow! допълва автопарка си с нови модели Kia Ceed sw

От днес компанията Yellow! предлага на своите клиенти в столицата най-модерните и висококачествени автомобили Kia Ceed sw, оборудвани с новия Smartstream 1.5 турбо бензинов двигател с мощност от 160 к.с., максимален въртящ момент от 253 Hm и подобрена динамика. Разходът от едва 5л /100км определя Ceed sw като един от най-икономичните автомобили в своя клас. Емисиите на въглероден диоксид са с 6.2 – 6.7% по-ниски от тези на неговия предшественик, което подрежда модела и сред най-екологичните на пазара.

Серията от 50 мощни автомобила са на разположение на клиентите на Yellow! в София, които ще имат възможност да се насладят не само на комфортно пътуване, но и на динамично управление и спортно усещане. Новите таксита Kia Ceed sw са без аналог в бранша и освен, че осигуряват бърз и сигурен превоз, предлагат и мултифункционално вътрешно пространство.

Моделите Kia Ceed sw са снабдени с редица системи за сигурност и безопасност: ABS+ ESC (Electronic Stability Control) + HAC (Hill Assist Control), FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), LKA (Lane Keeping Assist), DAA (Driver Attention Alert) и др.

Партньорството между КИА и Yellow! датира от 2004г., когато е доставен първият автомобил Kia Rio. Към настоящия момент автопаркът на Yellow! включва над 1300 модела с марка Kia.  Преди няколко години стартира и пилотният проект на Yellow! с електрическо такси Kia Soul, като през 2019г. компанията увеличи електромобилния си парк с модела Kia eNiro.