Yamaha представи новото поколение ендуро WR250F за 2020 г.

Най-мощният 250-кубиков четиритактов ендуро мотоциклет на Yamaha, който е създаван някога от компанията. Така определиха инженери и конструктори своето ново творение – новото поколение WR250F за 2020 г.  И това не е хвалба, а истина.
Новата машина Yamaha WR250F за 2020 г. още при представянето си направи впечатление. В Европа и в САЩ моторът тръгва в продажба от октомври. В този брой на списанието ще ви запознаем и по-подробно с мотоциклета. Сега само ще нахвърляме неговите основни параметри.

Новият WR250F наистина има много промени. Той е с обновен едноцилиндров четвъртлитров двигател.


Моторът има ново бутало, с което се увеличава степента на сгъстяване. Доработена е главата на цилиндъра. Същото важи за леглата на клапаните и разпределителния вал. Променено е времето на отваряне и затваряне на клапаните. Системата за впръскване на Yamaha WR250F също е нова. Сега тя е 44 мм Mikuni вместо Keihin, както досега.
Инженерите са сменили и стартера. Той е станал по-лек и компактен стартер с диаметър от само 50 мм. Разположен близо до центъра на шасито, за да постигне идеално разпределение на теглото. За стартиране на двигателя са нужни 60% по малко усилия. Няма кикстартер, а заедно с новият по-лек съединител, е повлияно на теглото. Сега масата на мотоциклета с с пълен резервоар е 115 кг. Резервоарът пък събира 1 л гориво повече.
Yamaha WR250F е оборудван и с двоен превключвател за картата на двигателя. Той разполага с два фабрично зададени режима, но мотоциклетистите могат да изберат да използват собствени персонализирани карти, създадени с помощта на приложението Power Tuner.


3 thoughts on “Yamaha представи новото поколение ендуро WR250F за 2020 г.

 • 15.11.2020 в 12:40
  Permalink

  To jest prawdziwa przyjaźń – osłaniać innych nawet kosztem siebie. Prymas Stefan Wyszyński…

 • 15.11.2020 в 17:34
  Permalink

  Sukces nigdy nie jest ostateczny. PoraĹĽka nigdy nie jest totalna. Liczy siÄ™ tylko odwaga i waleczne serce. Sir. W. Churchill Adaptation by ITI Systems

 • 16.12.2020 в 1:00
  Permalink

  Trzeba miec wytrwalosc i wiare we wlasne sily. Trzeba wierzyc, ze czlowiek jest do czegos zdolny i osiagnac to za wszelka cene. Religie Swiata

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.