Yamaha отговори на нападките на Honda за инцидента Роси-Маркес

Отборът на Yamaha в MotoGP пуснаха декларация в отговор на нападките на Repsol Honda през изминалите дни. В нея се казва, че според техните данни от телеметрията е имало удар по мотора на Марк Маркес в Гран при на Малайзия, който е блокирал предната му гума. Според тях това значи, че Валентино Роси със сигурност го е изритал с крак, за да предизвика падането на испанеца.
Заради инцидента Роси беше наказан с 3 наказателни точки, което означава автоматична старт от последна позиция в решителния кръг във Валенсия. Поради липсата на очевидни доказателства санкцията бе относително по-лека и бе наложена официално за избутването на Маркес от страна на Роси и причиняването на контакта между двамата.
Точно в тази връзка от Yamaha излязоха със съобщение, в което напомниха на конкурентите си, че никъде в официалните доклади не фигурира такава ситуация, в която Роси доказано е използвал нерегламентирано крака си. В изявлението от тима подчертават, че не желаят да влизат в по-нататъшна конфронтация.
Заради огромното напрежение след инцидента в четвъртък във Валенсия ще бъде свикана сбирка на всички пилоти и мениджъри на отборите, които ще получат инструкции за овладяване на ситуацията от босът на Дорна – Кармело Еспалета, както и шефът на Световната мотоциклетна федерация Вито Иполито. Традиционната пресконференция преди началото на състезателния уикенд пък беше отменена.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.