Yamaha на 46-тото автомобилно шоу в Токио 2019 г.

Yamaha Motor ще участва в 46-ото автомобилно шоу в Токио през 2019 г. То ще бъде в Tokyo Big Sight от 24 октомври до 4 ноември. Темата на щанда на Yamaha ще бъде „Предстои по-голяма изненада — Изкуство за човешки възможности.“
Ще бъдат показани общо 18 модели, включително шест световни премиери и две японски. В товва влизат мотоциклети, накланящ се многоколесен мотоциклет (LMW), електрически скутери за кратки разстояния, електрически велосипеди и безпилотни автономни решения за превозни средства.
На щанда ще бъдат показани и технологичните разработки на компанията и вниманието ще бъде насочено към 2030 г. с нашата дългосрочна визия на „Изкуство за човешки възможности.“
Световна премиера ще направи Land Link Concept. Това е автономно решение за превозно средство, което се движи свободно сред обширен външен терен, като разпознава заобикалящата го среда. Концепцията за разработка е „Inter-Responsive Link.“
Има и други интересни модели. Ето някои от тях.
E01 е градски модел за кратки разстояния. Мощността му е сравнима с двигател на 125-кубиков скутер. Той може да се зарежда бързо и предоставя достатъчно пробег. Съчетава скутер на Yamaha и технологиите на електромобил. Внася практичност във всекидневието и качествено возене, което надминава това на обикновените скутери. Той се отличава с дизайн, който изразително подчертава ново поколение спортни стилове.

E02 е електрически мотоциклет за кратки разстояния и е сравним с 50-кубиков скутер. Той е страхотен избор за персонално придвижване в града. Разполага с компактен, лек и лесен за управление корпус и се доставя с лесна за сваляне батерия. С фокус върху осигуряването на плавното придвижване, с което са известни електромобилите. Външният дизайн също така визуално акцентира върху батерията и електромотор, състоящ се от задвижващ агрегат, което намеква за лекото и пъргаво возене, което осигурява.

Електрическият мотоциклет YPJ-YZ е проектиран с външен вид на състезателна машина, която се движи по пистата.


Неговото шаси с централизирано тегло и е показателно за инженерния подход при серията YZ за състезателни мотоциклети. Долните тръби, разделени на две, за да обгърнат батерията имат уникално оформление. YPJ-YZ осигурява стабилно завиване и леко управление дори по неравен терен. Семплата, лека рамка е проектирана да покаже своята връзка с моделите от серия YZ.

Като флагмански суперспортен мотоциклет на Yamaha най-новият YZF-R1 е проектиран и разработен с производителността да спечели на пистата според концепцията „Full Control Evolution for the Master of the Racetrack.“

Освен че осигурява екологичност в съответствие със стандартите за емисии EU5, двигателят с кръстосан колянов вал е допълнително усъвършенстван и моделът е снабден с още две електронни помощни средства за водача: Управление на спирачката на двигателя (EBM) и Управление на спирачката (BC). Допълнителните разработки на различни части на шасито извеждат насочената към пистата производителност на модела на едно ново ниво.
Офроуд мотоциклетът се захранва от 689-кубиков редови 2-цилиндров двигател с водно охлаждане с 270° колянов вал. Той разполага с леко шаси, което осигурява на водача достатъчно свобода за стойката на каране, отлична издръжливост и техническо обслужване, адаптивност за носене на багаж и много повече, като предоставя високо ниво на баланс на съответните завои при каране офроуд, приключенско каране или возене. Редица намаляващи теглото технологии също правят този модел с около 10 kg по-лек от предшественика си XTZ660.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.